Sport

U utakmici 22. kola 2. HNL nogometaši Junaka izgubili su u Mladini od Vinogradara rezultatom 0:2.

Glavice su pobijedile 1:0 kaštelanskog GOŠK-a.

Ragbi klub Sinj pobjednik je međunarodnog mini turnira, koji je igran jučer u Sinju. Na turniru je uz Sinjane i Ragbi klub Zadar sudjelovala i ekipa RC Tovaal iz Nizozemske, koja je zauzela 2. mjesto.

Alkar je u subotu pobijedio u Zagrebu momčad Mladosti s 30 koševa razlike u utakmici 3. kola kvalifikacija za ulazak u 1. Hrvatsku ligu. Rezultat na kraju 77:47 za Sinjane. Alkar je trenutno na vrhu tablice, jedini s maksimalnim učinkom. Susret 4. kola Alkar igra u srijedu u Sinju protiv Šibenika, a početak je u 20 sati.

Na "Noći šampiona" u kick boksu, profi boksu i full kontaktu  u Cazinu predstavnici Karate kluba Cetinka Trilj i škole borilačkih vješina Mugendo ostvarili su zapažene rezultate. Željko Ćurić osvojio je prvo mjesto u kik boksu, kategoriji do 64 kg, dok je u Petar Koprčina bio druoplasirani u fullkontaktu do 79 kg.

Vikend je bio u zanaku boćarskih susreta: 3. liga Velebit-Otok 19-3, Brodarica-Trilj 17-5. U susretima 1. Županijske lige, Sinj je pobijedio ekipu Toni Benza 13-9, a s istim rezultatom Pržina Turjaci pobijedila je Elektrodalmaciju. U susretima 2. Županijske lige Sinjal-Potravlje 18-4, Gradina–Mačkula Sinj 12-10.

I za kraj ovog sportskog vikend pregleda najavimo dva značajna događaja koji će se održati na istom mjestu i na isti dan. Naime na sinjskom Hipodromu u subotu, 8. svibnja,  se od 09,15 održava proljetni kros za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Cetinskog kraja, a od 14 sati otvara se sinjska galopska sezona. Ova priredba u organizaciji je HGS i GK Piket uz pomoć Grada Sinj i ostalih konjičkih i galopskih klubova.

03.05.10