5. Nacionalni sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj 2010.U hotelu Alkar održava se 5. nacionalni sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem.  U 9,00 sati otvorena je izložba, a u 11,00 je održano predstavljanje poticajnih programa, kreditiranja poljoprivrede i gospodarstva prema natječajima resornih ministarstava, županije i Grada Sinja.
Pršut tvrtke „Baba Delicije d.o.o“ iz Drniša  proglašen je šampionom kvalitete  za dimljeni pršut 5. nacionalnog sajma pršuta koji se dva dana održavao u Sinju.  Osim kategorije dimljenih pršuta nagrađivani su i Istarski pršuti ali i Krčki pršut koji je bio van konkurencije. Prof. Romano Božac predsjednik  šesnaesteročlane komisije koja je ocijenila 27 pršuta rekao je kako se iz godine u godinu za ocjenjivanje prijavljuju sve kvalitetniji prušti te da se napredak u proizvodnji itekako vidi.

Predstavnik tvrtke „Baba delicije“ rekao je kako je imperativ njihove proizvodnje tradicija uz primjenu nove tehnologije. Naglasio je kako će se uskoro otvoriti novi pogon pršutane koja je do sada proizvodila oko 1000 komada pršuta, a ova nagrada zasigurno će pomoći u boljem plasmanu proizvoda. Najveći pršut  iz pršutane ova tvrtka će darovati Anti Gotovini.

U kategoriji “krčki pršut” zlatnu plaketu dobio je pršut proizvođača “Mesnice market Žužić” iz Krka.

U kategoriji “Istarski pršut” šampion kvalitete je pršut iz “Pršutane Dujmović”.

24.04.10