Sport

U susretu 2. HNL Lučko-Junak igrali su 2-2.

U susretu 3. HNL jug Omiš-Hrvace 3-0, a u susretu 4. HNL, OSK je poražen u Ivanbegovini od domaćeg Kamena 0-5. Glavice-Uranija u Glavicama su igrali 3-3.

U Županijskoj nogometnoj ligi porazi naših predstavnika. Jadran S –Tekstilac 2-1, Čaporice Trilj-Mračaj 0-2, i Vrlika –Poljičanin 0-2.

Ragbijaši Sinja u dramatičnoj završnici u subotu su pobijedili Nadu 2. 19-18 i tako osvojili naslov prvaka druge lige i stekli mogućnost nastupa u 1. ragbi ligi.

Član Atletskog kluba Sinj Petar Delaš na Festivalu trčanja u Rijeci pobijedio je u juniorskoj utrci na 5 kilometara. Milena Macan ostvarila je svoje najbolje vrijeme u polumaratonu: 1 sat i 47 minuta. Na natjecanju je nastupilo oko 7 tisuća trkača.

Rukometaši Trilja Pršut Voštane poraženi su u susretu prve Dukat lige na domaćem parketu od Preloga 33-36.

U susretu 2. Hrvatske rukometne lige jug rukometaši Kamička poraženi su od Jelse 29-31. Sutra, 20. travnja, od 17,30 u Kninu se igra susret 2. HRL jug za rukometašice između Knina i ŽRK Sinja.

Na završnici državnog prvenstva za mlađe kadetkinje održanom u Čakovcu rukometašice ŽRK Sinj osvojio je 8.mjesto.

Karlovac je 11. i 18.travnja bio domaćin državnog prvenstva u mini rukometu. Na natjecanju je nastupilo 40 ekipa. Odličan rezultat ostvarila je Cetina. Naše mlade rukometašice 2000. godište osvojile su 6 mjesto od 40 ekipa u velikom finalu. U malom finalu jučer također od istog broja sudionika mlade rukometašice Cetine godište 99. i mlađe osvojile su prvo mjesto, a zaslužili su i sve pojedinačne nagrade. Njihov trener Milan Šušnjara za ove uzraste proglašen je za najboljeg trenera. 

U subotu 17. travnja na Zračnom pristaništu Sinj u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza,  Zajednice tehničke kulture Županije splitsko-dalmatinske i domaćina Aerokluba Sinj održan je 10. kup Dalmacije u raketnom modelarstvu za učenike osnovnih i srednjih škola. Na natjecanju je nastupilo 97 natjecatelja iz 17 klubova iz Zagreba, Nove Rače, Beletinca, Vodica, Zadra, Obrovca, Sinja, Splita i Kaštela.
U kategoriji raketa sa padobranom:
U ekipnom poretku:
prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Bol – Split
drugo mjesto Zajednica tehničke kulture grada Splita
treće mjesto druga ekipa OŠ Bol – Split

U pojedinačnom poretku:
prvo mjesto osvojila je Bruna Perić iz OŠ Bol
drugo mjesto Marko Rakocija iz OŠ Bol – Split
treće mjesto osvijo je Roko Ukalović iz astronomsko astronautickog društva Zadar.

U kategoriji raketa sa trakom:
U ekipnom poretku:
prvo mjesto osvojila je ekipa astronomsko astronautickog društva Zadar
drugo mjesto KMT Kmanko – Split
treće mjesto KMT OŠ Kneza Trpimira - Kaštela

U pojedinačnom poretku:
prvo mjesto osvojio je Domagoj Grabovec iz AAD Zadar,
drugo mjesto Dominik Bilobrk iz Aerokluba Sinj,
treće mjesto Mate Bajšić iz KMT Kmanko–Split.

Vikend je bio u znaku boćarskih susreta:
3. boćarska liga: Otok –Muzgovoc Broč 16-6, Velebit-Trilj 16-6. Prva županijska liga Sinj-H.Makarska 14-8, Pržina-Vis 14-8.

Jučer je u Dicmo pred više od 4 tisuće posjetitelja održana 6. Seoska korida. Nakon zanimljivih borbi deset bikova u finalu su se sastali Kukan braće Tubić iz Vrbovca i Šarov Nikše Vitića iz Sinja. Bolji spretniji bio je bik Kuman.

19.04.10