Treći je dan štrajka glađu dvojice radnika Autoprijevoza

Treći je dan štrajka glađu dvojice radnika Autoprijevoza. Njih je jučer u poslijepodnevnim satima mobitelom kontaktirao predsjednik RH Ivo Josipović koji će se uključiti u rješavanje problema u ovoj sinjskoj tvrtki. Predsjednik je za danas, 12. travnja, u 17,00 sati u Zagrebu zakazao sastanak s predstavnicima sindikata, grada Sinja, braniteljskih udruga i političkih stranaka. 

Radnike koji u čekaonici Autoprijevoza štrajkaju glađu jučer je posjetio gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, dogradonačelnik Zoran Vujanović i predsjednik Gradskoga vijeća Milan Smoljo, te saborski zastupnik SDP-a Ante Kotromanović, predstavnici braniteljskih udruga i većine političkih stranaka iz Sinja. Podršku su im došli iskazati i brojni građani.

Konferenciju za novinare jutros su na autobusnom kolodvoru u Sinju održali predstavnici braniteljskih udruga Cetinskog kraja, koji su iskazali punu podršku radnicima Autoprijevoza, koji su ujedno i branitelji iz Domovinskog rata. Konferenciji su, između ostalih, nazočili brigadni general Veselko Gabričević, ratni zapovjednik 126. brigade te predstavnici političkih stranaka, radnici Dalmatinke i drugi građani.

12.04.10