Sport

SINJ – Slavko Petrović član AK Zagreb Ulix je postao pobjednik 13.Sinjskog New Balance polumaratona.Petrović je stazu dugu 21,1 kilometar pretrčao za 1:11:38, te tako postao i prvak države u polumaratona. Drugi je na cilj stigao njegov klupski kolega Zoran Žilić koji je samo za jedan korak ostao bez titule prvaka. Treće je mjesto pripalo legendarnom Dragi Paripoviću iz AK Žumberak. Kod žena je dominantno slavila Lisa Christina Stublić ( 1:17:07 ) iz AK Zagreb Ulix, dok je druga bila Marija Vrajić iz AK Veteran, a treća Barbara Belušić iz AK Istra iz Pule. U utrci građana na 5 kilometara je prvi stigao Krešimir Balaško iz AK Veteran koji je postao pobjednik i kod juniora. Kod juniorki je slavila Monika Delač iz MK Velika Gorica.Ekipno su kod muškaraca bili najbolji članovi AK Zagreb Ulix, a kod žena članice AK Veteran iz Zagreba. Treba kazati da je na ovom polumaratonu nastupilo 215 trkača iz Hrvatske i susjednih zemalja. Odličan organizator je bio AK Sinj. U ime pokrovitelja dožupan Splitsko dalmatinski prof. Luka Brčić je otvorio natjecanje i dao znak za start utrke. U utrci građana je nastupio i gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, dogradonačelnik Zoran Vujanović, predsjednik gradskog vijeća Milan Smoljo te predsjednik košarškog kluba Alkar dr. Denis Katić. Svečano uručenje nagrada je bilo u hotelu Alkar. Alfa i omega ovog značajnog događaja za grad Sinj je bio predsjednik AK Sinj Jozo Delaš, koji je ujedno predsjednik HUCIPT-a. Važno je još naglasiti da je u sklopu ovog polumaratona bilo i proglašenje pobjednika  u  NEW BALANCE CESTOVNOM  KUP ZA 2009 godinu. Medijski pokrovitelj 13.Sinjskog New Balance polumaratona su bile Sportske novosti i HIT Radio.
Piše: Petar Norac Kevo Sportske novosti.


U susretu 19. kola 2 Hrvatske nogometne lige Junak je pobijedio Rudeš 3-1.

Hrvace su pobjedile Primorca iz Stobreča 2-0 dok je Dugopolje u susretu 25. kola 3. HNL jug pobijedilo Velebita 4-0.

OSK je na svom travnjaku slavio 3-1 protiv Orkana iz Dugog Rata, dok se susret između Sloge i Glavica odgodio.

Županijska nogometna lige: Tekstilac-Poljičanin 2-1, Jadran Tučepi-Čaporice 4-0 i Omladinac Vrlika 5-0.

Ragbijaši Sinja u svom domaćem ligaškom nastupu uvjerljivo su savladali Zadra 79-9.

Rukometaši Trilja uvjerljivo su poraženi u susretu 1. Dukat lige od Umaga na njegovom terenu 21-38.

Uvjerljive i sigurne bile su sinjske rukometašice koje su u svojoj dvorani slavili protiv Splita 32-18.

U Solinu se igrao derbi 2. HRL jug Hrvatski dragovoljac i Kamičak. Pobijedio je domaćin 29-25.

Zbog izuzetno lošeg vremena i kiše koja je padala 6. Dicmanjska korida odgođena je za slijedeću nedjelju 18. travnja.

Jučer su igrani susreti malonogometne poluzavršnice kupa „Ivan Akrap“. Suhač comerce-Torcida c.b. Johnny 3-4, C.B Roda-Brnaze 5-2.

Odigrani su susreti boćarskih liga. Treća liga: Berinovac-Otok 9-13 i Muzgovac Brač-Trilj 18-1. U Susreti prve županijske lige Sinj-Komiža i H.Makarska-Pržina su odgođeni. Druga županijska liga Mačkula Sinj-Neorić 13-9, Dugopolje-Potravlje 21-1 dok su susreti Salona –Bitelić i Gradina Sinjal odgođeni.

12.04.10