4. Mosor Grebbening - kamo, kuda, koliko?

Drage natjecateljice i natjecatelji, donosimo vam nekoliko detalja o ovogodišnjoj Grebbening stazi. Utrka će biti drugačija jer starta i završava u Omišu zbog čega najveći dio utrke neće biti samo greben nego će biti i drugačijih terena dosad možda i neviđenih na Mosoru - livada, proplanaka, makadama, cesta i slično. To otvara mogućnost za bolji plasman i onima koji više vole trčati, a manje skakutati po grebenu. Ali ne bojte se :) Bit će i skakutanja i penjanja i to naročito na ultri.
Dakle, staza je kombinacija više različitih terena i upravo zato će biti jako zanimljivo. Vidjet ćete dijelove Mosora koje još niste vidjeli i nadamo se da će vam se svidjeti. Neki dijelovi staze nisu markirani ali postoji dobro utaban put te uz malo pažnje ne bi trebalo biti problema. Jedan dio ultra staze je posebno zanimljiv ali o tom više neposredno prije utrke i u instrukcijama.

A sad detalji: Ultra staza najkraćim putem ima 36km, 2500m uspona i 10 kontrolnih točaka. Light staza je dugačka 23km sa 1500m uspona i 7 kontrolnih točaka.
Start i cilj je u samom starom centru Omiša. Pored cilja nalazi se i konoba/restoran u kojoj će biti ručak/večera za natjecatelje. Jelovnik će biti sličan dosadašnjem - pašte, rižoto i slično. Dakle, ne morate čekati večeru do 21h nego možete jesti ubrzo nakon dolaska u cilj.
Nakon duge i hladne zime na Mosor je  napokon stiglo i proljeće, a s proljećem mosorski greben željno iščekuje vas drage trekere da ga malo prodrmate i probudite iz zimskog sna. Prijaviti se i uplatiti startninu možete još do petka 09.04. do kraja dana. Za sve detalje pogledajte dokument u prilogu i naš web www.stampedoadventure.hr  Vidimo se u Omišu!

09.04.10