Sokol leti visoko

DUGOPOLJE – jednu od najuspješnijih općina u državi, općinu Dugopolje je zahvatila boćarska groznica u kojoj je boćanje postalo top tema u mjestu. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja prvog mjesta u Splitsko dalmatinskoj županiji, BK « Sokol « iz Dugopolja je osvojio veliki turnir u povodu dana grada Trilja, te je bio drugi na jakom turniru u povodu dana grada Sinja. Na državnom prvenstvu u paru Marijan Botica i Vlatko Ban su zauzeli visoko 5. mjesto.

Svi navedeni rezultati su plod kvalitetnog rada u klubu u kojemu glavne poteze vuče neumorni predsjednik i igrač Goran Balić. – za narednu sezonu smo se vec dobro igrački pojačali tako da je stigao Luka Žuro iz prvoligaša Tri Buzet, Denis Ramljak iz Nade te Andelko Hržic iz Pržine, pa već ovu sezonu idemo na osvajanje prvog mjesta u 3. HBL-jug priča predsjednik Balić. Koji dodaje. U Dugopolju želimo stvoriti centar boćanja u našoj županiji, a pripreme za gradnju boćarskog doma su vec uvelike otišle daleko, tako da se dovršetak očekuje za oko godinu i pol.

Da  Dugopolje želi vratiti ugled Dalmatinskom boćanju uvjerili smo se osobno, jer i u ovo doba recesije u toj  općini stalno niču novi gospodarski i sportski objekti zašto najvece zasluge idu načelniku Zlatku Ževrnji koji daje veliku potporu boćanju.Osim navedenih igrača igracki kadar BK Sokol za nadolazecu  će sezonu  još činiti: Petar Caktaš ( voditelj ), Jozo Jurić, Mirko Plazibat, Zoran Jokić, Ivica Podrug, Joko Ramljak, Vlado Šamadan, Miro Rako, Zvonko Balić, Ante Prančić, Zdenko Bosančić  i Jozo Tomašević koji je najzaslužniji što dugopoljci imaju dobre odnose sa klubovima iz Cetinske krajine.

Najveća prepreka u nadolazećoj sezoni za Sokol će biti BK Otok, koji se pojačao sa Ivicom Bilokapićem koji je stigao iz prvoligaša Imotskog i koji također pretendiraju na prvo mjest.
Piše: Petar Norac Kevo SN

12.03.10