Subota, 13.12.2014.

Blagdan svete LucijeDanas je blagdan svete Lucije, mučenice. Sveta Lucija zaštitnica je slijepih (tjelesno i duhovno), ratara, lađara, staklara, krojača, tkalaca, pisara, vratara i kovača.
Prema predaji, Sv. Luciji su izvađene oči i stavljene na tanjur, pa se ona smatra zaštitnicom očiju i vida.
Narodni je običaj je da se prati i zapisuje vrijeme kroz 12 dana od Lucije do Božića. Pučka predaja kaže da će sljedeće godine biti u pojedinom mjesecu takvo vrijeme, kakvo je u odgovarajući dan od Lucije do Božića. Na njen dan također se sije pšenica, simbol života kod kršćana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Milačić: “U Kaštela idemo po pobjedu”

Posljednja ovogodišnja prvenstvena dionica Alkara će odvesti na jedno od bližih gostovanja, kod novajlije u ligi Ribole Kaštela koja se u dosadašnjem dijelu prvenstva predstavila u dobrom svjetlu…
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Veliki ragbi dan: Sinj u finalu Kupa dočekuje Nadu

Grad podno Kamička će ove subote biti domaćin ragbijaškog finala Kupa u kojem će snage odmjeriti, sada već veliki rivali, Sinj i Nada. Splićani su neosporni favoriti, godinama ne znaju za poraz, imaju ogromnu tradiciju, usađen pobjednički mentalitet temeljen na dugogodišnjoj dominaciji i što je najvažnije velik izbor kvalitetnih igrača.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR