Četvrtak, 13.12.2012.

Sinj: 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Na temelju članka 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja  (“Službeni glasnik Grada Sinja” broj  02/10) saziva se 30. sjednica  Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 14. prosinca 2012. godine. Sjednica će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  15,00  sati.
...

Zahvala branitelja Vukovara

Ovim putem se mi branitelji Vukovara s producentom serijala Heroji Vukovara Dominikom Galićem, zahvaljujemo organizatorima i svima koji su nazočili promociji serijala 2. dio Sajmište. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Blagdan svete LucijeDanas je blagdan svete Lucije, mučenice.Sveta Lucija zaštitnica je slijepih (tjelesno i duhovno), ratara, lađara, staklara, krojača, tkalaca, pisara, vratara i kovača.

Prema predaji, Sv. Luciji su izvađene oči i stavljene na tanjur, pa se ona smatra zaštitnicom očiju i vida.

Narodni je običaj je da se prati i zapisuje vrijeme kroz 12 dana od Lucije do Božića. Pučka predaja kaže da će sljedeće godine biti u pojedinom mjesecu takvo vrijeme, kakvo je u odgovarajući dan od Lucije do Božića. Na njen dan također se sije pšenica, simbol života kod kršćana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Akcija darivanja krvi

U subotu od 9 do 13 satu u prostorijama Crvenog križa u Sinju održat će se akcija darivanja krvi, koju organiziraju GD CK Sinj, Klub DDK Sinj, Torcida Cetinski kraj i Braniteljska zadruga Patriot.Organizatorti pozivaju i druge davatelje krvi da dođu na akciju kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR