Četvrtak, 13.12.2007.

"KAšTRADINA 2007."Turistička zajednica Grada Sinja i Savez kuhara mediteranskih i europskih regija organiziraju treću po redu gastro izložbu "Hrvatski gastronomski dragulj" pod nazivom "Kaštradina". Gastro izložba i prezentacija održat će se danas u sinjskom hotelu "Alkar" s početkom u 18 sati. Cilj ovog projekta je promoviranje i zaštita starih tradicionalnih jela te njihovo prezentiranje kroz turističku ponudu, kao i brendiranje specijaliteta Zagore.

OBAVIJEST

Udruga invalida Grada Sinja priprema humanitarnu prodajnu izložbu slika, koja će se održavati od 17. do 23. prosinca u Palači Tripalo. Do sada su udruzi UTIS slike za prodaju na izložbi donirali umjetnici s područja Cetinskog kraja i šire, te su prikupljene 44 slike. Umjetnici koji žele donirati svoju sliku, istu mogu donijeti svakoga dana od 10 do 11 sati u Palaču Tripalo, a mogu se javiti i predsjedniku Udruge Vojislavu Baraću na broj telefona 098 91 32 775.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Ogranak matice Hrvatske Sinj organizira predstavljanje knjige prof. dr. fra Luke Tomaševića «Crkva pred izazovom globalizacije». Predstavljanje knjige bit će danas, 13. prosinca, u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju s početkom u 19,00 sati. Predstavljači će biti dr. fra Bože Norac Kljajo, fra Blaž Toplak i sam autor fra Luka Tomašević.

KONCERT

U okviru Božićno - novogodišnjeg programa Grada Sinja sutra, 14. prosinca, će se u crkvi Gospe Sinjske, s početkom u 20,00 sati, održati koncert sinjskih umjetnika «Božić 2007».
Na koncertu će nastupiti Božo župić, Zlatko Jelinčić i mladi operni solisti u klasi prof. Sanje Erceg Vrekalo, koji će izvoditi božićne pjesme.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras od 20 sati prikazuje se američki film «Lov u Bosni». U glavnoj ulozi igraju Richard Gere i Terrence Howard.

SPORT

Do 17. prosinca primaju se prijave za malonogometne turnire u Sinju i Trilju, koji počinju 19. prosinca. Sve informacije o sinjskom turniru mogu se dobiti na telefon 098 740 306, a o triljskom na 098 433 217.