Srijeda, 13.12.2006.

PRORAčUN GRADA SINJA 75 MILIJUNA KUNA

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja, na jučerašnjoj je sjednici utvrdilo prijedlog proračuna Grada Sinja za 2007. godinu, u iznosu od 75 milijuna i 700 tisuća kuna. Ukoliko Gradsko vijeće prihvati Prijedlog proračuna za 2007. godinu, on će za 18 posto biti veći od ovogodišnjeg.
Razvitku gospodarstva i izgradnji kapitalnih objekata komunalne infrastrukture u idućoj godini namijenjeno je 37,1 milijun kuna.
...

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvacama, koja će se održati u petak u restoranu Vreba od 9,00 do 13,00 sati. Pozivaju se svi darivatelje krvi i oni koji bi to željeli postati da dođu u što većem broju.
To će biti posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi u organizaciji Sinjskog Crvenog križa i klubova dragovoljnih davatelja krvi s područja Cetinskog kraja.
U 20 održanih akcija prikupljano je 700 doza i već je premašen ovogodišnji plan. Najuspješnija ovogodišnja akcija je bila prva, održana u siječnju ove godine u Sinju. Na njoj je prikupljena 71 doza krvi.
S obzirom da se povećava broj dragovoljnih darivatelja i da krv daje sve više mlađih osoba, Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u idućoj godini planira organizirati 22 akcije darivanja krvi i na njima prikupiti 800 doza.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE JOSIPA JOVIćA

U organizaciji sinjskog ogranka Matice Hrvatske sutra će se predstaviti knjiga autora Josipa Jovića «Lijepa naša kolonijo». Knjigu će predstaviti akademski slikar Josip Botteri Dini, Mladen Vuković te autor Josip Jović. Predstavljanje će se održati u hotelu Alkar s početkom u 19,00 sati.

"BOžIćNA UTRKA"

Sutra će se održati 9. Božićna utrka «Sinj - grad zdrave mladeži», koju organiziraju Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti «Novi put» Sinj, Zajednica športskih udruga Grada Sinja i Atletski klub Sinj. Prva trka će početi u 14,00 sati.

KRONIKA 92

PP SINJ, na širem sinjskom području, četrdesetdvogodišnjak je u alkoholiziranom stanju /1,81 g/kg/, nakon svađe, udario suprugu koja je također bila u alkoholiziranom stanju /3,05 g/kg/. Slijedi mu PP po čl. 4 ZOZONUO.
IZVOR: PU SD