Utorak, 13.12.2005.

NAKON OBEćANJA O ISPLATI PLAćE RADNICI TVRTKE "DALMATINKA NOVA" NASTAVILI S RADOM

U svezi objavljivanja vijesti kako jedan dio radnika "Dalmatinke nove" ne radi, Uprava te tvornice oglasila se priopćenjem u kojem stoji kakao jedan dio radnika ne radi zbog kašnjenja u isplati plaća za mjesec listopad, pojašnjavaju kako je Dalmatinka u zadnja tri mjeseca suočena sa problemom mutne vode koja izuzetno otežava kontinuirani tehnološki proces, zbog čega su u nemogućnosti isporučiti robu kupcima na vrijeme.
Ističu kakao nepoštivanje ugovorenih rokova lančano uzrokuje neblagovremen priliv novčanih sredstava te je na osnovu toga došlo do kašnjenja u isplati plaće za mjesec listopad.
Putem ovoga priopćenja za medije obavijestili su i radnike te tvornice kako će im plaća za listopad biti isplaćena do 16. prosinca ove godine.
Od pojedinih djelatnika iz tvornice konca "Dalmatinska Nova" doznali smo kako nije bilo riječi o štrajku nego o spontanoj obustavi rada djelatnika pogona Končaone. Nakon što su pristigla obećanja o isplati plaće za listopad djelatnici su počeli s radom u drugoj smjeni.
što se tiče mutne vode, za koju uprava Dalmatinke krivi kašnjenje plaća - od direktora "Vodovoda i čistoće" dobili smo informaciju kako je voda, koja se isporučuje Damatinci, prema analizama Zavoda za javno zdravstvo ispravna za piće, no tehnološku vodu koja je potrebna za rad tvornice, Vodovod ne isporučuje nego je Dalmatinka mora sama sebi pripremiti.

OD PONEDJELJKA PODJELA POKLON PAKETA

Iz Gradske uprave doznajemo kako će se poklon paketi primateljima pomoći za uzdržavanje Centa za socijalni rad, civilnim invalidima i umirovljenicima sa području grada Sinja koji imaju do 1500 kuna mjesečne mirovine dijeliti od ponedjeljka, 19. prosinca od 10 sati u prostorijama sinjskog Crvenog križa. Primatelji poklon paketa moraju doći sa osobnom iskaznicom i posljednjim odreskom mirovine.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u suradnji sa klubom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca, organizira posljednju ovogodišnju akciju darivanja krvi u Hrvacama.
Akcija će se upriličiti 16. prosinca 2005. godine u restoranu "Vreba" Hrvace u vremenu od 9 do 13 sati. Pozivaju se darovatelji krvi te oni koji bi to željeli postati, da daruju krv onima kojima je to najpotrebnije.

KONCERT GRADSKE GLAZBE SINJ

Tradicionalni koncert Gradske glazbe Sinj odražati će se u utorak 20. prosinca. U Gradskom kinu uz Gradsku glazbu nastupit će i klapa Sinj.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas umjereno oblačno vrijeme. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 1 stupanj Celzijev.