Subota, 13.11.2010.

Obavijest

2. besplatni tečaj za trudnice započinje u ponedjeljak, 15.11. u Domu zdravlja Sinj u 17 sati. Još ima nekoliko slobodnih mjesta, pa organizator Udruga Srma poziva zaintersirane trudnice da se upišu na tečaj na telefon 661-661 ili na 095/8272-501. Uz sinjske ginekologe koji će trudnice savjetovati o trudnoći i porodu, stručne edukatorice Kluba trudnica i roditelja Split pokazat će trudnicama vježbe na strunjačama i pilates loptama, te prezentirati najbolje načine dojenja. Tečaj se odvija u 5 susreta i preporuča se njegovo pohađanje u cjelosti.

1. Međunarodni pčelarski sajam “Dalmatina“

Danas, 13. studenoga, otvoren je 1. Međunarodni pčelarski sajam “Dalmatina“ u hotelu Katarina u Dugopolju. Na sajmu izlaže 30 izlagača meda, desetak izlagača pčelarske opreme te ostali izlagači autohtonih proizvoda iz cijele Hrvatske, a za sve zainteresirane predviđena su cjelodnevna stručna predavanja. Sajam će završiti u nedjelju  podjelom nagrada i zahvalnica.

U tijeku je akcija MUP-a Hrvatske naziva ¨ŽIVOT BEZ ORUŽJA¨

U tijeku je akcija MUP-a Hrvatske naziva ¨ŽIVOT BEZ ORUŽJA¨ u koju je uključen i klub branitelja HSP Trilj kojega predvodi Dušan Roguljić.
Ponukani nemilim događajima diljem lijepe naše a posebno sa nedavnim događajem u Solinu koji je imao tragične posljedice,klub branitelja HSP Trilj moli  sve svoje članove i simpatizere a i šire,sve u svrhu sa ciljem da se takvi događaji ne bi ponovili,da svi koji posjeduju nekakav primjerak oružja ili tome slično(metak,bomba i dr) da predaju u najbližu P.P. a ako im to stvara nekakvu nelagodnost ili nekakvu drugu vrstu smetnje ili žele biti anonimni,neka se jave gospodinu Dušanu Roguljiću ,inače predsjedniku kluba branitelja HSP Trilja,koji je ujedno i dio županijskog projekta MUP-ove akcije,i koji je koordinator za ovaj dio cetinskog kraja i on će im pomoći u preuzimanju i primopredaji oružja.Gospodin Dušan Roguljić inače pomaže  u centru za pomoć oboljelima od PTSP u SD županiji.
Također se možete javiti i predsjedništu HSP Trilj koji će vam rado pomoći.
KONTAKT:DUŠAN ROGULJIĆ:0996705219
E-mail:hsptrilj@net.hr

Izložba ptica

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica pjevica Sinj u Domu u Brnazama organizirala je  15. Ornitološko prvenstvo Južnohrvatskog i dalmatinskog ornitološkog saveza „Sinj 2010.“ u okviru kojega se održava izložba ptica. Izložba je otvorena danas  do 20,00 sati, a sutra od 9,00 do 14,00 sat

Blagdan sv. Nikole Tavelića

Brnažani se pripremaju za proslavu blagdana sv. Nikole Tavelića. Ispovijed je danas u 15 sati i 30 minuta, a središnja proslava u nedjelju od 10 sati. Procesiju i sv. misu predvodi fra Gabrijel Jurišić.

Blagdan sv. Nikole Tavelića vjerskim i kulturnim programom proslavlja se u Dicmanjskom naselju Sičane.

Obavijest

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja osigurala je jednosatno dežurstvo psihologa u prostoriji Udruge od 8 do 9 sati ujutro.Psiholog će usluge pružati putem telefona pa se svi građani i članovi Udruge mogu javiti na telefon 660-070 – obavijestili su iz UTIS-a.

Sport

13. kolo 2. HNL JUNAK - LUČKO 3:1
 
U derbiju 2. Hrvatske rukometne lige u Metkoviću u 18 sati igraju Metković 1693 i Kamičak. U ovom natjecanju Triljani su gosti kod Krilnika.

Općinski Sud u Sinju novčanom kaznom od  8.850,00 kuna kaznio je  Eduarda  Travizzija  nekadašnjeg  uposlenika NK Junak, zbog klevete predsjednika Junaka i gradonačelnika  Ivice Glavana. Podsjetimo, Ivica Glavan tužio je Travizija za klevetu jer je  9. siječnja ove godine u dnevnom listu Slobodna Dalmacija objavljen je razgovor sa Travizijem koji je u članku  „samo USKOK može pomoći Junaku“  naglasio  kako Ivica Glavan ne radi po zakonu, misli  da je sam zakon te da može  raditi što želi. Travizzi je tada istaknuo kako  nekim uposlenicima kluba nisu isplaćene plaće, a i samo funkcioniranje kluba nije po slovu zakona.

Stanje na cestama

Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence, kao i na D 217 (Grabovac-Ličko Petrovo Selo) u mjestu Vaganac.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK