Petak, 13.11.2009.

Obavijest

U prostorijama općine Dicmo izložena je Studija utjecaja na okoliš obilaznice Dicma. Svi zainteresirani mogu obaviti uvid kao i dobiti potrebna objašnjenja za ovaj projekt  do  18 studenog.  U općinskoj vijećnici u Dicmu danas, 13. studenoga, je održano javno izlaganje tvrtke Interplan  koja je izradila studiju.

Svjetski dan šećerne bolesti

Sutra, 14. studenoga, obilježava se Svjetski dan šećerne  bolesti. U svijetu danas živi više od 250 milijuna osoba sa šećernom bolešću, a bez osmišljenog djelovanja u sljedećih 20 godina očekuje se porast oboljelih na više od 380 milijuna. Šećerna bolest je kronična bolest s komplikacijama i preuranjenom smrtnošću, a istraživanja su pokazala da u Hrvatskoj, u dobi od 18 do 65 godina, ima više od 170.000 dijabetičara pri čemu 70.000 osoba ili 42 posto oboljelih ne zna za bolest. Procjenjuje se da je ukupna prevalencija bolesti u Hrvatskoj oko 9 posto, odnosno da je 300.000 oboljelih. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dijabetes je lani bio na sedmom mjestu vodećih uzroka smrti, a smatra se i vrlo važnim rizičnim čimbenikom za razvoj kardiovaskularnih bolesti....

Obavijest

Hrvatsko Katoličko liječničko društvo podružnica Sinj Pozvalo je sve svoje članove i zainteresirane na godišnju skupštinu podružnice koja će se održati sutra, 14. studenoga, u 10 sati u franjevačkom samostanu.

Akcija darivanja krvi u Otoku

Zbog nedostatka krvi svih krvnih grupa  Motoklub "Noćna Mora" iz Otoka  organizirao je u suradnji s Crvenim križem iz Sinja  izvarednu akciju  darivanja krvi koja  će se održati sutra, 14. studenoga, u restoranu Đimbeg u Otoku od 9 do 13 sati. 

Obavijest

HČSP  Hrvace  danas slavi 10. godišnjicu rada i djelovanja.  Večeras će se održava i redovita izborna Skupština u zgradi općine Hrvace odnosno u vijećnici u 19 sati. Pozvani su  svi članovi da se priduže kao i svi gosti predstavnici političkih stranaka u općini Hrvace.

Hodočašće Kijevo-Knin-Škabrnja

U znak sjećanja na nevine žrtve Škabrnje sutra, 14. studenoga, će iz Kijeva krenuti hodočašće Kijevo-Knin-Škabrnja. U 07,45 sati molitva kod središnjeg križa na kijevskom groblju za poginule hrvatske branitelje nakon toga sveta misa i polazak branitelja koji će se odvijati u pet etapa i dolazak u Škabrnju je 18.studenog. Organizator hodočašća je hrvatski branitelj i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra.

Blagdana Svetog Nikole Tavelića

Povodom blagdana Svetog Nikole Tavelića koji se slavi 14 .studenog u Brnazama su jučer počele trodnevnice a vanjska proslava bit će u nedjelju s početkom u 10 sati. Svečano misno slavlje i procesiju predvodit će fra. Luka Norac Kevo.
U Cetinskom kraju svečanost ovog blagdana proslavljaju mještani Sičana u općini Dicmo.

Obavijest iz Lovačke udruge

Lovačka udruga Sinj poziva sve svoje članove na zajednički lov koji će se održati sutra, 14. studenoga, nakon kojeg je predviđen zajednički ručak u planinarskom domu Sv. Jakov na Vrdovu.

Svečanost povodom 50 godina rada i djelovanja triljske narodne knjižnice

Večeras u Trilju s početkom u 18 sati u gradskom kinu održat će se prigodna svečanost povodom 50 godina rada i djelovanja triljske narodne knjižnice. Tim povodom jutros je pred početak svoje kampanje predsjednički kandidat Nadan Vidošević u Trilju darovao knjižnicu s zbirkama knjiga među kojima je i zbirka od Marije Jurić Zagorke.

Kino danas

Danas s početkom u 19,30 u sinjskom kinu prikazuje se američki film „Crvena stijena“

Predavanje na temu "Prevencija ovisnosti"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti ''Novi put'' organizira u sklopu svog projekta Sinj – grad zdrave mladeži u suradnji sa Savjetom mladih Grada Sinja predavanje za djelatnike školskih i predškolskih ustanova odnosno voditelje i članove njihovih preventivnih programa, roditelje, liječnike obiteljske medicine, socijalne radnike i predstavnike policije pod nazivom „Prevencija ovisnosti“,u Sinju 16. studenog 2009....

''Moje svjetlo za moj Vukovar''

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja (UTIS) organizira večer sjećanja na Vukovar ''Moje svjetlo za moj Vukovar'' i poziva sve građane da se priključe ovoj večeri i svojim dolaskom izraze poštovanje žrtvama herojskog grada.
18.11.2009.g. (srijeda) u 17 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju započinje prigodni program i paljenje svijeća za sve žrtve Vukovara. Svijeće će se moći kupiti na licu mjesta, a sav prihod namijenjen je Udruzi tjelesnih invalida Grada Vukovara. Sredstva će osobno uručiti članovi UTIS-a Sinji i njihovi volonteri koji će nakon akcije posjetiti Vukovar.
Sjećanje na Vukovar dio je šire akcije koju provodi Mreža Udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u svim većim dalmatinskim gradovima.