Četvrtak, 13.11.2008.

SINJSKA "NADCESTARIJA" SPREMNA ZA ZIMSKU SLUžBU

Sinjska Nadcestarija završava ljetno održavanje cesta na području Cetinskoga kraja. Kako doznajemo od voditelja sinjske Nadcestarije Kostije Bulja završavaju se radovi asfaltiranja u Vrlici, a na prometnicama u Otoku uskoro će se postaviti zvučne trake za usporavanje prometa.
Nadcestarija se priprema i za zimsku službu koja bi uskoro trebala početi. Voditelj ističe kako je sinjska Nadcestarija svake godine, pa tako i ove dobro opskrbljena za zimske uvjete. Svoju opremljenost uskoro će prezentirati i na županijskoj smotri u Cisti.

"DAN SJEćANJA NA VUKOVAR"

Izaslanstva Grada Sinja i VAD-a i ove će godine nazočiti obilježavanju Vukovarske tragedije. U ponedjeljak 17. studenoga u Hrvatskom domu u Vukovaru bit će predstavljena foto izloža "Sinjska alka" koju pripremaju sinjsko Poglavarstvo i VAD. Na sam "Dan sjećanja" 18. studenoga u koloni sjećanja sudjelovat će izaslanstvo Sinja, predvođena skupinom alkara i alkarskih momaka.

"SOLIDARNOST NA DJELU"

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj od danas, 13. studenoga, do subote provodi 36. sabirnu akciju "Solidarnost na djelu". Odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra, prikuplja e se u prostorijama Društva, u ulici Miljenka Buljana, danas i u petak od 7,30 do 18 sati, a u subotu od 07,30 do 12 sati. U akciju su se uključile i sinjske škole te poduzeća. Kako doznajemo od voditelja sinjskog Crvenoga križa prvi sati prikupljanja i nisu pokazali rezultate, no nadaju se kako će odaziv sugrađana biti veći u poslijepodnevnim satima i sutra.

"MJESEC HRVATSKE KNJIGE"

U Hrvatskoj se od 15. listopada do 15. studenoga obilježava Mjesec hrvatske knjige. Cilj manifestacije je promicanje knjige kao jedne od temeljnih vrijednosti. Tijekom ove tradicionalne manifestacije, knjižnice su odredile Dan oprosta-odnosno dan kada se korisnicima ne naplaćuje zakasnina za posuđene knjige koje na vrijeme nisu vratili. Gradska knjižnica Sinj i ove je godine odredila dva dana oprosta: 14. i 15. studenog.

KINO DANAS

'Tropska grmljavina' urnebesna je komedija u kojoj vidimo kako zapravo izgleda snimanje lošeg hollywoodskog ratnog filma. Frustrirani britanski režiser odbija zaustaviti snimanje, iako su mu producenti poručili da je odavno prekoračio budžet, i odvodi glumce duboko u džunglu kako bi postigao pravu gerilsku atmosferu. Komediju "Tropska grmljavina" pogledajte u sinjskom kinu večeras od 1930 sati.