Utorak, 13.11.2007.

"JESENSKI KROS"U Sinju 17. studenoga održava se tradicionalni Kros za učenike osnovnih i srednjih škola s područja naše županije na kojem je nazočno više od 1000 učenika. U prošlosti je ovaj događaj nosio naziv Kros Slobodne Dalmacije kao pandan krosu SN-i u Zagrebu.
Prvih troje plasiranih u svakoj kategoriji dobit će prigodna priznanja i medalje, a najbolje škole (školski športski klubovi) bit će nagrađene peharima.
Sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona 824-321 ili 098 542-595(Mladen Pavić) te 098 906 29 60(Ivica Glavan)

TRIBINA

Hrvatska udruga socijalnih radnika Splitsko-dalmatinske županije sutra, 14. studenoga, održava okrugli stol odnosno tribinu na temu nasilje u obitelji. Namjera socijalnih radnika je zajednički unaprijediti pomoć i zaštitu žrtava nasilja, poticati suradnju i zajednički osmišljavati sudjelovanje nadležnih institucija i organizacija uz bolje informiranje i senzibilizaciju javnosti za probleme nasilja posebno prema ženama. Na okrugli stol pozvani su stručnjaci socijalnih, zdravstvenih, pravosudnih i drugih institucija organizacija civilnog društva i medija. Okrugli stol bit će u Gradskoj vijećnici u 13 sati.

OBAVIJEST

Povodom Svjetskog dana borbe protiv zlostavljanja djece i međunarodnog dana prava djeteta Udruga Srma provodi aktivnosti pod nazivom « Mi poznajemo svoja prava - za život bez nasilja». Pozvali su učenike Osnovnih škola da sudjeluju u likovno-literarnoj radionici koju organiziraju sutra u srijedu u prostorijama udruge u Galeriji Gliotović u vremenu od 10 do 17 sati. Radionicu će voditi profesorica hrvatskog jezika i učiteljica slikanja. Djeca mogu doći na duže ili kraće vrijeme a likovni materijali i motivacijska literatura su osigurani.

OBAVIJESTVečeras u 19 sati u dvorani franjevačkog samostana u Sinju održati će se večer svetoga pisma. Voditelj večeri je bibličar dr. fra Domagoj Runje. Cilj večeri je poučiti vjernike kako čitati bibliju, kako je razumijevati i provoditi njene poruke u život.

"MOJE SVJETLO ZA VUKOVAR"

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja uključila se u realizaciju projekta «Moje svjetlo za Vukovar». Cilj projekta je senzibilizirati učenike osnovnih i srednjih škola o sposobnostima osoba s invaliditetom, te pružanje direktne pomoći najugroženijim osobama u gradu Vukovaru.
Udruga UTIS je od Udruge «Prijatelji» iz Metkovića dobila 1.700 svijeća za koje će u svim sinjskim školama do petka prodavati kupone po cijeni od 10 kuna. članovi Udruge i volonteri će, povodom obilježavanja pada Vukovara, 17. studenoga, u 18 sati zapaliti svijeće na Trgu dr. Franje Tuđmana, a cjelokupni prihod od prodaje 18. studenog će se uručiti najpotrebnijima u Vukovaru

"MJESEC HRVATSKE KNJGE"

U sinjskoj Gradskoj knjižnici do četvrtka se može pogledati popratna izložba knjiga koje su tiskane do 1960. godine. Izložba je postavljena povodom obilježavanja manifestacije «Mjesec hrvatske knjige.

SPORT

Alkar - Svjetlost 13.11. (utorak) u 19.30 sati