Subota, 13.10.2012.

Web portal grada Sinja

Prodaje se ili iznajmljuje web portal grada Sinja, www.sinj.com.hr. Upiti na gradsinj@gmail.com

Godina vjere u Košutama

Papa Benedikt XVI proglasio je Godinu vjere, koja je započela 11. listopada 2012. i trajat će do 24. studenog 2013. Sveti Otac se nada da će Godina vjere pridonijeti 'povratku Božje prisutnosti u svijetu i dati čovjeku pristup vjeri, te mu omogućiti da vjeruje Bogu koji nas, u Isusu Kristu, voli do samog kraja'. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

17. Utrka Sv. Luka – Otok 2012.

OTOK – u organizaciji AK Otok, a pod pokroviteljstvom općine Otok i županije Splitsko-dalmatinske u nedjelju 14.listopada, na ŠC Gola brda u Otoku će se održati 17. atletska utrka « Sv. Luka – Otok 2012.«. Početak natjecanja je u 14 sati, kada će prvi startati predškolci, zatim osmoškolci i srednjoškolci, a u finalnoj utrci dana u 15 sati i ponajbolji hrvatski maratonci. Svoj dolazak u Otok su potvrdili i ponajbolji trkači iz svih susjednih zemalja. Glavna utrka se trči na 10 kilometara, a rekorderi staze su kod muškaraca Benedek Zsolt ( 31:13 ) iz Mađarske te kod žena Lucia Kimani ( 36:26 ) iz Kenije sa BiH putovnicom. Treba kazati da se ova trka nalazi u sklopu HUCIPT-a te da se boduje za New Balance cestovni kup 2012.
Piše: Petar Norac Kevo
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

RADIONICE I PUNK KONCERT U SINJSKOJ VOJARNI

Dobra tradicija sa S.A.R.S. festivala širi se i na listopad: 20.10. u sinjskoj Vojarni udruga SKUP pod vlastitim krovom organizira radionicu izrade fanzina i koncert punk bendova. Tako po prvi put van ljetnih mjeseci u Sinju imamo događaj u kojem sudjeluju kreativne snage sa šireg područja Hrvatske.
Kako izraditi fanzin na DIY način pokazat će nam gosti iz Novog Marofa i Splita, glazbeni dio događaja nosit će HC punk bendovi iz Zagreba, a u međuvremenu ćemo i prizalogajiti! Bilo da ste kreativno inspirirani ili samo željni novog zvuka, garantiramo vam zanimljivu subotu:
17:00 Radionica “Fanzin bez stila #3″
Gosti iz inicijative “Crni flomaster” iz Novog Marofa te iz splitske Škole likovnih umjetnosti održat će ovu besplatnu radionicu za sve zainteresirane za DIY (Do It Yourself) izradu fanzina.
20:00 Kolektivno punk kuhanje!
Pridružite nam se na zdravoj i besplatnoj veganskoj večeri i nahranite svoje kreativne umove.
23:30 Koncert
THE PATHETICS – Hc/punk, punk’n'roll (Zg)
UGLY FUCKS – nabrijani HC/punk sa ženskim vokalom (Zg)
PASSIVE AGGRESSIVE – HC/punk (Zg)
Stranice udruge => www.skup-sinj.hr
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sport

Pred nama je još jedan bogat sportski vikend iz kojeg izdvajamo...
Subota, 6. listopad
Košarka: A-1 liga, 2. kolo: 19,00 sati: Zabok -Alkar

Nogomet:
3. HNL jug, 9. kolo: 16,00 h: Kamen - Hrvace
2. Županijska liga, 5. kolo: 16,00 h: Tekstilac - Trogir

Rukomet:
2.HRL jug (m), 3. kolo:
Kamičak - Metković
Trilj Pršut Voštane - Korčula

2. HRL jug (ž), 1. kolo: 17, 00 h: Sinj - Vranjic

2. HOL jug, 1. kolo: 15,00 h: Sinj - Bibinje
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...