Četvrtak, 13.10.2011.

Znanstveni skup Matice Hrvatske

Matica hrvatska, Odjel za prirodoslovlje i matematiku uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i suorganizaciju Ogranka Matice hrvatske Sinj organizira znanstveni skup 'Hrvatski prirodoslovci 20'. Skup će se održavati sutra i u subotu, 14. i 15. listopada, u Alkarskim dvorima. Predviđeno je sedamnaest referata, a cjeloviti radovi tiskani su u novom broju časopisa Prirodoslovlje koji izdaje Matica hrvatska i koji će biti predstavljen na kraju Skupa. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javna rasprava o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja

Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, objavio je JAVNU RASPRAVU o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja.
Grafički i tekstualni dio Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja bit će izložen u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sinja.
Javni uvid trajat će 15 dana počevši od 13. listopada do 27. listopada 2011. godine, svakim radnim danom od 08,30 do 14,00 sati.
Javno izlaganje i javna rasprava održat će se dana 20. listopada 2011. godine (četvrtak) u Gradskom kinu  s početakom u 16,00 sati
Primjedbe na Prijedlog Odluke o donošenju Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja dostavljat će se Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja najkasnije 8 (osam) dana nakon isteka javnog uvida na adresu: GRAD SINJ, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Dragašev prolaz br. 10, 21230 SINJ.
IZVOR: GRAD SINJ

Oskovi veterani pobjednici turniraOTOK – Jučer je u Otoku na ŠC Gola brda odigran 3. nogometni turnir za veterana u povodu Dana Općine Otok i blagdana svetog Luke..Pobjednik turnira je domaćin NK OSK koji je u finalu sa 1:0 savladao Brnaze.Pobjedonosni pogodak je postigao Ante Vuleta – Gugi u 77 minuti utakmice. Predsjednik Općinskog vijeća Općine Otok Stipe Vuleta je uručio pobjednički pehar. Na turniru su još nastupili veterani Čaporica i Tekstilca. Pokrovitelj je bila Općina Otok.

Tekst i slika: Petar Norac Kevo

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sport

U susretu 10.kola 3. HNL-jug Hrvace su jučer u Blatu na Korčuli pobjedile domaćina Zmaja rezultatom 3:1.

U utakmici 1. kola Županijskog rukometnog kupa u sinjskoj sportskoj dvorani jučer su se sastali RK Kamičak i RK Solin. Utakmica je završena rezultatom 36:37 za Solinjane.

U sinoć odigranoj utakmici 1. kola A-2 košarkaške lige ekipa Cetine je na domaćem terenu porazila GKK 'Šibenik' rezultatom 79:73.

IZVOR: WWW.FERATA.HR