Srijeda, 13.10.2010.

"Ferata"

Novi broj Sinjskog online tjednika Ferata.

15. atletska utrka "Sveti Luka 2010."

U organizaciji AK "Otok", a pod pokroviteljstvom općine Otok i Splitsko-dalmatinskežupanije u nedjelju 17. listopada, će se na SC Gola brda u Otoku održati 15. atletska utrka "Sveti  Luka  2010.". Utrka  starta u 14 sati, kada će prvi na stazu izići vrtići koji se bore za trofej žabica, zatim osmoškolci i srednjoškolci, a u glavnoj utrci dana u 15 sati naši ponajbolji maratonci. Glavna utrka se trči na 10 kilometara, a rekorderi  staze su kod muškaraca Benedek Zsolt (31:13) iz Mađarske te kod žena Lucia Kimani (36:26) iz Kenije sa BiH putovnicom. Ova se utrka boduje za New Balance cestovni kup 2010. i juniorski cestovni kup 2010., a sve prema pravilima HAS-a i HUCIPT-a. Ova otočka utrka je zadnjih godina po broju učesnika i organizaciji svrstana u sam vrh atletskih događaja u državi, a AK « Otok « je postao perjanica  ovakvih događanja  u Dalmaciji. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati predsjednika AK Otok Antu Katića na broj: 098 766 586.
Piše:  Petar Norac Kevo

Otvoren međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja “Eko–Etno Hrvatska“

Danas, 13. listopada, svečano je otvoren međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja “Eko–Etno Hrvatska“, koji se održava u Zadru u Sportskom centru Višnjik do nedjelje. Kao i dosadašnjih godina na ovom sajmu sudjelovat će sve Hrvatske županije, a u okviru Splitsko-dalmatinske županije svoje će proizvode izlagati proizvođači s područja Cetinskog kraja. Uz bogatu ponudu tradicionalnih proizvoda i ekotržnicu posjetitelji će moći uživati u zabavnom programu, a za male gospodarstvenike, turističke djelatnike i obrtnike organizirani su razni edukacijski sadržaji.

Obavijest

Danas, 13. listopada, je počela isplata naknade za ogrjev korisnicima stalne pomoći s područja općine Otok, te subvencije za kupnju školskih udžbenika na koju pravo imaju korisnici dječjeg doplatka.

"Manje oružja – manje tragedija"

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine nastavlja s provođenjem akcije "Manje oružja – manje tragedija", kojoj je cilj smanjiti na najmanju moguću mjeru posljedice držanja oružja, koje građani na nezakonit način drže u svojim domovima, a koje u najvećem broju slučajeva potječe iz Domovinskog rata.
Građanima koji nezakonito posjeduju oružje pruža se mogućnost da isto bez ikakve sankcije predaju policiji. Svi koji žele predati oružje, mogu se javiti policiji na telefonski broj 92, u  policijsku postaju ili na besplatni broj telefona 0800 8892.

Kino danas

U sinjskom kinu danas u 18,30 sati prikazuje se animirani film „Kako je Gru ukrao mjesec“, sinkroniziran na hrvatski.

Stanje na cestama

Za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis (D 1) od 13 do13,30 sati, zbog radova. Obilazak je starom kliškom cestom (ŽC 6253).

Na autocesti A 1, zbog redovnog održavanja, kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a zabrana je prolaska za izvanredne prijevoze čija širina prelazi 3,40 m.
IZVOR: HAK