Ponedjeljak, 13.10.2008.

VRIJEME

Temperatura zraka jutros u 08,00 sati u Sinju bila je 4 stupnja Celzijeva.Prema meteorološkim najavama danas će prevladavati sunčano vrijeme. Najviša temperatura zraka danas će se kretati od 22 do 26 Celzijevih stupnjeva.

SPORT

U subotu je odigrano 1. kolo A1 košarkaške lige. Alkar je u Sinju ugostio ekipu Kvarnera, te pobijedio 88:78.

U susretu 9.kola 2. hrvatske nogometne lige nogometaši Junaka jučer su na gradskom stadionu pobjedili Hrvatski Dragovoljac rezultatom 3-1. Dva gola za Sinjane postigao je Tedi Surać te jedan Mario Midenjak, dok je jedini pogodak za zagrebčane postigao Ivan ćosić.
Nakon ovog kola Junak ima 11 bodova i nalazi se na osmom mjestu, a u 10.kolu gostuje u Zagrebu kod Lokomotive.

U subotu je odigrano 9.kolo 3.HNL - jug u kojem su nogometaši Hrvaca gostovali u Omišu i odigrali nerješeno 1-1 protiv istoimenog domaćina. Izjednačujući pogodak za hrvačane postigao je Zorica pred kraj susreta. Hrvace su trenutno na ljestvici s 17 bodova.

...

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo večeras prikazuje se film Džingis Kan - ratnik i vladar. Početak je u 19 sati i 30 minuta.

SUSRET UMIROVLJENIKA DALMACIJE

Udruga umirovljenika Sinj sudjelovat će na tradicionalnim 29. susretima umirovljenika Dalmacije, koji će se održavati u Zadru, od 8. do 10. studenoga.
Zainteresirani članovi sinjske Udruge umirovljenika, koji žele sudjelovati na Susretima, trebaju se prijaviti do 20. listopada, u prostorijama Udruge. Sve informacije mogu se dobiti u tajništvu od 8,00 do 11,00 sati ili na telefon 821 - 262.

OBAVIJESTI IZ LIKOMED VETERINE

Djelatnici Likomed veterine danas i sutra na području Sinja obavljat će jesensku deratizacija javnih površina, izlaganjem antiKOAGULANata 1. i 2. generacije. Mole se građani da zatrovane mamce ne diraju te da ih ne premještaju. Sve ostale informacije mogu se dobiti na broj telefona Likomed veterine 701-400.

BLADGAN SVETOG LUKE

Mještani Otoka ovoga tjedna pripremaju se za proslavu blagdana svog zaštinika Svetoga Luke koji se slavi 18. listopada. Ovaj dan ujedno se slavi i kao Dan općine.
U župi Otok u tijeku je program duhovne obnove - pučke misije održavat će se svakodnevno do 18. listopada. Danas u 15,30 sati upriličit će se susreti sa misionarima. U 16 sati i 40 minuta molit će se sveta krunica, a nakon toga služit će sveta misa.