Subota, 13.10.2007.

Zrakoplov udario automobil


Foto: Joško Supić (Cropix)

Sportski zrakoplov prilikom slijetanja probio je ogradu, izletio na cestu i sudario se s osobnim automobilom. Ozlijeđenih nema, zrakoplov je u potpunosti uništen. Kriva je bura.


Jak udar bure najvjerojatniji je uzrok nesreće na sinjskom aerodromu u kojoj je oko 14.15 sati na Zračnom pristaništu, izletio na cestu i sudario se s osobnim automobilom.

Pilot Ivan Strukan (35), koji je bio sam u zrakoplovu u vlasništvu Aerokluba Split, i dvije osobe u automobilu VW passat preživjeli su ovu nesvakidašnju nesreću. Zrakoplov je potpuno uništen.

Pilot je lakše ozlijeđena glava, dok su 21-godišnja vozačica Tereza Batur iz Zadra i njen suvozač, osim pretrpljenog šoka, prošli bez ozljeda.

U policiji kažu da je najvjerojatnije zbog jakog udara bure zrakoplov odbačen te je udario u desnu bočnu stranu automobila kojim je dolazio iz pravca Otoka prema Sinju, dok se zrakoplov u suprotnom smjeru spuštao na pistu.

Vozačica je pokušala izbjeći sudar dodajući gas, no zrakoplov je naglo skrenuo prema automobilu, udario kotačima u rubni dio ceste i udario u automobil.

"Doživjela sam šok i osjetila bol u leđima vjerojatno zbog šoka jer sam prije nekoliko godina doživjela prometnu nezgodu, pa su mi se vratile slike", izjavila je Tereza Batur.

Po njezinim riječima, pilot zrakoplova je nakon sudara izišao iz kabine i došao do automobila raspitujući se jesu li vozačica i suvozač ozlijeđeni.

Na mjesto nezgode odmah je stigla Hitna pomoć i sinjska policija.

Očevid će izvršiti nadležne zrakoplovne inspekcijske službe te istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva prometa. Očekuje se da će radi toga županijska cesta Sinj-Otok nekoliko sati biti zatvorena za promet.

IZVOR:Hina|Net.hr
13.10.2007.