Petak, 13.10.2006.

SPORT

1. kolo A1 košarkaške lige, 15.10.2006 Nedjelja, 19.00 sati
Dubrovnik: Dubrovnik - ALKAR


10. kolo 3. HNL jug, 14.10.2006. Subota,15.30 sati
Sinj: JUNAK - Zmaj

Nedjelja,15. 10. 2006. 15 sati
Raštane-OSK
Hrvace-Vir



ZNANSTVENI SKUP U SINJU

Danas je posljednji dan Znanstvenog skupa Hrvatskog arheološkog društva «Arheološka istraživanja u Cetinskoj krajini», koji je počeo u utorak. Na programu je kolokvij «Uloga rimske vojske u procesu romanizacije Provincije Dalmacije». Danas će govoriti 10 - tak renomiranih stručnjaka iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

AKCIJA UNIšTAVANJA AMBROZIJE

Udruga «Zdrava žena Cetinskog kraja», u suradnji s drugim Udrugama koje djeluju na području Grada Sinja, pokreće akciju uništavanja ambrozije na području Cetinske krajine. U sinjskoj vijećnici sinoć je održan prošireni sastanak na temu: Kako uništiti ambroziju?, na kojem je dogovoreno da se u akciju uništavanja ove alergene biljke, koja proizvodi velike količine peludi, treba uključiti što veći broj građana. Podaci govore da je ambrozija u našem kraju veoma raširena, a u Hrvatskoj je svaka 10-ta osoba alergična na tu teško iskorjenjivu biljku.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom su potrošači naselja Otok, zaseoci Sladović, Katić i Marinović, te potrošači naselja Ruda mala, zaseoci Botica, Projić, Radman, Tadić i Putnik.

KINO DANAS

Večeras u sinjskom kinu u 20,00 sati prikazuje se američko - britanski film katastrofe «Let 93», o otmici američkog zrakoplova 11 rujna, 2001. godine. Film nema poznatih glumaca, zvijezda koje će glumiti heroje u spektaklu, već je redatelj Paul Greengras odbrao manje poznate glumce pa su glavni likovi filma svi putnici zrakoplova pojedinačno.

NATJECANJE PASA PTIčARA U SINJSKOM POLJU

Na lovnim terenima Sinjskog polja sutra i u nedjelju održat će se natjecanje pasa ptičara. Utakmicu organiziraju Lovačko društvo Sinj, Kinološko društvo Sinj te Klub engleskih pointera. Sutra će se polagati ispit prirođenih osobina ptičara a u nedjelju će se organizirati utakmice britanskih i kontinentalnih ptičara bez odstrjela divljači. Također će se ocjenjivati kvaliteta rada u lovnim uvjetima pointera s dodjelom nacionalne kandidature za prvaka Hrvatske.