Srijeda, 13.10.2004.

DANAS U SABORU

Na 10. sjednici Hrvatskog sabora očekuje se rasprava o stand by aranžmanu Hrvatske i MMF-a.
Zastupnici bi se trebali očitovati i o izvješću o ostvarenju plana obrane Hrvatske i godišnjem izvješću o spremnosti obrambenog sustava , kadrovskoj politici i ukupnom stanju u hrvatskim oružanim snagama. Na dnevnom redu je i izvješće o radu državnih odvejtništava, a zastupnici bi se trebali izjasniti i o radu Hrvatske narodne banke i HBOR-a, kao i o izvješću o polugodišnjem izvršenju državnog proračuna.

IVO SANADER U BERLINU

Premijer Ivo Sanader izjavio je u Berlinu da Hrvatska ne može biti ničiji talac, pa ni generala Ante Gotovine. On svoj slučaj mora riješiti pred Haškim tribunalom, dodao je Sanader. Obraćajući se predstavnicima gospodarkog i političkog života izjavio je kako bi pregovori o punopravnom članstvu Hrvatske u EU-u mogli početi 2005. te da za ostvarenje tog cilja postoje još tri uvjeta suradnja s Haškim sudom, povratak izbjeglica i reforma pravosuđa. Istaknuo je ulogu Hrvatske kao ogledne države u regiji i mogući model na putu u EU za BiH I Srbiju i Crnu Goru.

MOJA HRVATSKA SUDBINA

Ogranak Matice Hrvatske Sinj organizira predstavljanje knjige prof. dr. Marka Veselice Moja hrvatska sudbina. Predstavljanje će se održati sutra u 19 sati u hotelu Alkar, a o istoj će govoriti prof. dr. Zdravko Tomac, dr. Anto Kovačević, prof. fra Gabrijel Jurišić i autor dr. Marko Veselica.

IZLOžBA BILJAKA

U sinjskoj O.š..Marka Marulića postavljena je stručna izložba oko 136 bljnih vrsta s područja Cetinske krajine, učitelja Slavena Kardoša. Riječ je izložbi usko povezanoj s Danima zahvalnosti za plodove zemlje koju je Kardoš intezivno prikupljao i složio u zanimljiv herbarij. Izložba se može pogledati svakim radnim danom u ulaznom prostoru škole.

VIJESTI IZ UDRUGE UMIROVLJENIKA

U Udruzi umirovljenika svake srijede vrši se besplatna kontrola tlaka za umirovljenike. Umirovljenici također mogu provjeriti i razinu šećera u krvi, te dobiti besplatne pravne i računovodstvene savjete. Kako nam je kazala tajnica Udruge umirovljenika Marija Mučalo sve je više zainteresiranih za članstvo koje godišnje iznosi od 30 do 70 kuna s čime se može dobiti i pripomoć od 1. 200 kuna u slučaju smrtnog slučaja. Podsjećamo umirovljenike da se do srijede 20. listopada u prostorijama udruge Put petrovca primaju prijave za odlazak na trodnevno druženje umirovljenika Dalmacije koje će se održati u Zadru od 5. do 7. studenog.

KINO DANAS

U režiji Nenni Delmestre i izvedbi Elvisa Bošnjaka i Brune Bebić-Tudor glumaca splitskog HNK, večeras će se u kino dvorani u Sinju s početkom u 20 sati odigrati predstava "Hajdemo skakati po tim oblacima" .

BLAGDAN SVETOG LUKE

U ponedjeljak je blagdan svetoga Luke, zaštitnika župe Otok i Dan općine. Tim povodom tijekom nadolazećeg vikenda u Otoku će se održati niz kulturnih manifestacija od kojih izdvajamo gostovanje Zorice Kondže i Borisa Dvornika u petak u 18,30 sati u Općinskoj dvorani ,a u subotu će se u 17 sati održati promocija knjige "Rađaj, Jelena " Ante Nadomira Tadića šutre. Od 18 sati na Općinskom Trgu nastupit će KUD Frankopan Zagreba.
Opširnije o događanjima za blagdana svetog Luke...

VRIJEME

Prevladava pretežno oblačno uz mogućnost kiše i grmljavine mjestimice.Osjetno je svježije. Puše slab sjeverositočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 12 i 19 Celzijevih stupnjeva.