Ponedjeljak, 13.09.2021.

Otvoren 4. Alkafest


U sinjskom Gradskom kinu sinoć je počeo 4. Alkafest – međunarodni kazališni festival koji se odvija u organizaciji Sinjskog pučkog kazališta i pod pokroviteljstvom Grada Sinja.
U okviru svečanog otvaranja okupljene u gradskom kinu pozdravila je savjetnica gradonačelnika Grada Sinja Božena Romac, a potom je premijera na ovogodišnjem Alkafestu pripala kazalištu Kreativa za kulturu Đakovo, koje je izvelo predstavu ‘Neobičan intervju’. Nakon njih Teatar 303 Kotor, Crna gora izveo je ‘Buki show’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

S radom počinje škola rukometa


Iz Škole rukometa ‘Kamičak’ i ŽRK ‘Cetina’ izvijestili su o početku rada škole rukometa na Hanu i Otoku, za dječake i djevojčice uzrast 2009. i mlađi.

Treninzi će se održavati svaki dan i to u OŠ ‘Ivana Mažuranića’ Han od 16 do 17 i 30 sati te od 18 do 19 i 30 sati u OŠ ‘Kamešnica’ Otok.

Školu rukometa će voditi poznata prof. kineziologije i trenerica u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske Ana Križanac, a pomagati će joj treneri RK ‘Kamička’ i RK ‘Cetina’.

U školu rukometa se mogu upisati i djeca iz Sinja, a treninzi za sinjske školarce će se odvijati u gradskoj dvorani u Sinju.

Djeca se mogu upisati tijekom cijele godine dolaskom na trening ili telefonski u dogovoru s trenerom, a više informacija može se dobiti na broj 091/895-5991.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski padobranci viceprvaci RH


Proteklog vikenda na aerodromu Lučko pokraj Zagreba, održano je 28. padobransko prvenstvo Republike Hrvatske u skokovima na cilj. Domaćin i organizator bio je padobranski klub Croatia iz Zagreba, a još su sudjelovali padobranci padobranskog kluba Rijeka, aerokluba Cumulus, aerokluba Osijek i aerokluba Sinj.
Skakalo se osam serija za ekipni poredak te nakon toga, za pojedinačni poredak polufinale i finale.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR