Utorak, 13.09.2011.

Akcija obuke prvašića

Povodom početka školske godine, a zbog sigurnosti djece u prometu autoškola 'Semafor' Sinj i ove je godine organizirala besplatnu akciju edukacije prvašića o snalaženju u prometu. Akcijom se obuhvaćaju djeca prvih razreda osnovnih škola iz Vrlike, Hrvaca, Sinja, Glavica, Hana, Gale, Otoka, Trilja, Tijarice, Ugljana, Dicma, Dugopolja, Muća, Klisa, Kaštela i Solina.

Direktor autoškole 'Semafor' Sinj i Centra za obrazovanje odraslih 'Semafor' Sinj Željko Prelas kazao nam je kako će se akcija vršiti u školskim učionicama, a provodit će je djelatnici autoškole.

Ponesemo sa sobom laptop i projektor, pomoću kojih djeci prikažemo prezentaciju projekta koju smo izradili u poewr pointu, a koja se sastoji od 45 minuta programa. Od prošle godine u ovoj akciji sudjeluju i djelatnici policijskih postaja Sinj i Solin pa djecu izvedemo na cestu gdje im policajci pokažu znakove koje daju u prometu. Svako dijete na poklon će dobiti mali semafor koji funkcionira i potpuno zamjenjuje pravi semafor, tako da djeca lakše savladaju snalaženje u prometu', naglašava Prelas.

Organizator poziva ravnatelje navedenih osnovnih škola da se jave na brojeve 822-111 ili 098/265-781, radi dogovora o provođenju akcije. Medijski promotor akcije je Hit radio.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Riješen problem u stacionaru

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj 24. kolovoza ove godine uputio otvoreno pismo odgovornima u Županiji i županijskom Domu zdravlja, kojim je upozorio na katastrofalno stanje u sinjskom stacionaru. Ovih dana stvari su se počele rješavati...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest iz Udruge SRMA

Savjetovalište za građane u udruzi Srma u Sinju započinje s radom u četvrtak 15.9.2011.g.
Savjetovalište će raditi svakog četvrtka kroz jutro od 9 – 11 sati u prostorijama Udruge Srma, u Galeriji Galiotović u Sinju.

Građani Sinja i Cetinske krajine mogu zatražiti savjet osobno, putem telefona 661-661 i e-mailom: udruga.srma@st.t-com.hr. Građani mogu zatražiti savjete o statusnim pravima građana, mirovinskom i zdravstvenom osiguranju,  pravima i obvezama iz sustava socijalne skrbi, obiteljskim i radnim odnosima, te o drugim predmetima.

Savjete pruža diplomirana pravnica Marija Pupić Vurilj. Usluga savjetovanja je besplatna i namijenjena je socijalno ugroženim građanima.

Osobe s invaliditetom pozivom na broj 661-661 mogu dogovoriti termin savjetovanja s pravnicom u prizemlju s pristupom invalidskim kolicima.

Dodatne informacije zatražite na telefon 661-661 i e-mail: udruga.srma@st.t-com.hr