Subota, 13.09.2008.

Tvrtka Petrolvilla & Bilić kupila teren "Dalmatinke Nove" od 38.000 kvadrata

Tvrtka Petrolvilla & Bilić kupila je teren "Dalmatinke Nove" od 38.000 kvadrata na kojemu će prema pisanju SLOBODNE DALMACIJE graditi poslovne stambene objekte. Od zemljišnog kompleksa od 112.000 četvornih metara na kojem je izgrađeno 57 000 kvadrata poslovno proizvodnih pogona, tvrtka Dalmatinka Nova prodala je 38.000 kvadrata koje obuhvaća valiko parkiralište, glavni ulaz u tvornicu s upravnom zgradom i dr. za 4 milijuna eura. Iako smo pokušavali doći do potvrde ove informacije iz tvrtke Petrolvilla & Bilić neslužbeno smo uspjeli doznati da će se čelni tvrke u skoro vrijeme obratiti dopisom javnosti.

KD TRILJ I MOTO KLUB "NOćNI JAHAčI" PRIKUPILI KAMENJE I PODATKE ZA "ZID SJEćANJA"

članovi Moto kluba Noćni jahači iz Trilja danas su u Udbinu prenijeli 11 kamenja iz triljskih mjesta masovnih stradanja civila i vojnika u Drugom svjetskom ratu, te jedan kamen iz Doca Donjeg u omiškoj općini. Kamenje će biti ugrađeno u Zid sjećanja, uz Crkvu hrvatskih mučenika.

"Eko-etno Hrvatska"



Splitsko-dalmatinska županija i Poduzetnički centar Sinj organizatori su predstavljanja Splitsko-dalmatinske županije na manifestaciji "Eko-etno Hrvatska" koja će se u sklopu Zagrebačkog velesajma održavati od 16.-21. rujna.
Dan Splitsko-dalmatinske županije bit će 19. rujna, a predstavit će se 50-tak izlagača.

"TRILJSKO SRCE"

Na reviji mažoretkinja u Trilju danas, 13. rujna, će nastupiti 9 timova iz Hrvatske. U 16,00 sati počet će defile gradskim ulicama do sportske dvorane, u kojem će sudjelovati gradske glazbe Trilj i Trogir.
Sudionice revije svojim će novčanim prilozima pripomoći humanitarnoj akciji "Triljsko srce", za kupnju defibrilatora, za potrebe triljske zdravstvene ambulante.

OBAVIJEST

Kinološko društvo Sinj domaćin je i organizator županijskog izbornog natjecanja u radu pasa ptičara i lovno kinološkog kupa "Sveti Hubert". Natjecanje se održava danas na terenima Lovačkog društva Sinj, predio Brnaška paškula. Na natjecanje su prijavljena 24 psa ptičara.

OBAVIJEST

Sutra, 14. rujna, na blagdan uzvišenja Svetoga križa, sinjski vjernici hodočaste Svetom križu na Visokoj. Početak Križnog puta je u 8 sati iznad župića, po dolasku na vrh Visoke slavit će se zavjetna sveta misa koju će predvodit sinjski župnik fra Nikica Ajdučić.

SPORT

Danas u 16.30 sati u Sinju se igra utakmica 5. kola 2. Hrvatske nogometne lige u kojoj se sastaju Junak i Pomorac iz Kostrene.

U okviru proslave Dana Grada Solina i blagdana Male Gospe danas i u nedjelju igrat se tradicionalni košarkaški turnir na kojem će nastupiti klubovi Alkar i Cetina koji će se međusobno sastati danas u 16 sati.