Četvrtak, 13.09.2007.

BLAGDAN GOSPE žALOSNE

župa Hrvace trodnevnicom se priprema za proslavu blagdana Gospe žalosne, koji se slavi u subotu i kao Dan općine Hrvace. Danas u 17 sati i 30 minuta u crkvi Svih svetih molit će se krunica, nakon koje će biti služena sveta misa i propovijed, koju će predvoditi i propovijedati fra Bruno Pezo.
Poslije svete mise održat će se predstavljanje knjige «Rast u vjeri» autora fra Mirka Buljca. Knjiga je posvećena svim Hrvatačanima i svima koji će ju čitati, u spomen 250-te obljetnice župe Hrvace. Knjigu će predstaviti fra Ante Kekez.

PROMOCIJA ZBIRKE PJESAMA "RUžE U SUZAMA ROSE"

Danas će se u Sinju održati promocija zbirke pjesama «Ruže u suzama rose», autora Jerka Radana. O knjizi će uz autora govoriti autor predgovora i prepjeva dr. znanosti Miljenko Buljac, prof. dr. Mijo Milas - psihijatar i književnik, te prof. dr. Ivo Urlić, psihijatar iz Splita. Promocija će se održati u Gradskoj knjižnici s početkom u 19 sati i 30 minuta.

"EKO-ETNO 2007."Danas se na Zagrebačkom međunarodnom velesajmu predstavlja naša Splitsko-dalamatinska županija. U paviljonu broj 1 županiju će predstavljati Grad Sinj i Cetinski kraj, sa svojim kulturnim, umjetničkim, turističkim i gastronomskim sadržajem. Na ovom predstavljanju, uz gospodarstvenike s područja Cetinskog kraja i županije te predstavnike jedinica lokalne uprave i samouprave, sudjelovat će broji izlagači sa našeg područja, a sve će uljepšati sinjske mažoretkinje i KUD Glavice. Glavni organizator Splitsko-dalmatinskog štanda je Poduzetnički centar Sinj.

DONATORSKA VEčER

Večeras će se u Klovićevim dvorima u Zagrebu održati donatorska večer sponzora i donatora ovogodišnje 292. alke. U prigodnom programu VAD će se zahvaliti svima onima koji su pomogli u organizaciji ovogodišnjih alkarskih svečanosti, a očekuju se i predstavnici iz najvišeg političkog i društvenog života Hrvatske. U glazbenom dijelu nastupit će klapa Sinj.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvace organiziraju akciju darivanja krvi, koja će se održati u petak, u restoranu Vreba u Hrvacama od 9,00 do 13,00 sati. Pozivaju se dobrovoljni darivatelji krvi iz Hrvaca, te svi koji bi to željeli postati da se odazovu akciji.

OBAVIJEST

Povodom dana općine Hrvace, planinarsko društvo «Svilaja» Sinj i općina Hrvace u subotu organiziraju uspon na planinu Svilaju. Okupljanje će biti ispred planinarskog doma «Orlove stine», a polazak je u 9,00 sati. Iz društva napominju kako je potrebno ponijeti vodu za piće, pribor za jelo, te odgovarajuću odjeću i obuću.

SPORT

Pred nama je bogat sportski vikend, iz kojeg izdvajamo susrete 3. HNL u kojoj se u Sinju sastaju Junak i Omiš, a Hrvace gostuju u Dugopolju protiv istoimenog kluba.
U nedjelju se igraju susreti 4. Hrvatske nogometne lige, u kojoj će svoje susrete odigrati OSK i Glavice, a istog dana na sinjskom Hipodromu u organizaciji konjičkog kluba Alkar održat će se velika galopska priredba.