Srijeda, 13.09.2006.

KRONIKA 92

PP SINJ, 12.09.2006. g. u mjestu Turjaci, na ulazu u deponij smeća Kukuzovac, petorica mještana Turjaka, uz znak nezadovoljstva što se na navedeni deponij kamionima dovozi smeće s područja makarske rivijere, održalo je nenajavljeni javni prosvjed, pri čemu su tijelima i uz pomoć dva parkirana osobna vozila blokirali ulaz u deponij. Na mjesto događaja izašli su službenici PP Sinj koji su okupljene pozvali da se raziđu, na što su se oglušili. Petorica mještana su dovedena u PP Sinj i sa njim sa je obavljen obavjesni razgovor nakon kojeg su pušteni. Razmatra se pokretanje odgovarajućih PP.

PP SINJ, 12.09.2006.g. u popodnevnim satima, u sinjskom polju, predio Troglav, prilikom sječe drva, pedesettrogodišnjak je pronašao mrtvo tijelo nepoznate osobe konopom o stablo topole. Na mjesto pronalaska izišli su službenici PP Sinj, koji su utvrdili da se mrtvo tijelo nalazi u raspadajućem stanju. Pretpostavlja se da se radi o mrtvom tijelu nestalog pedesettrogodišnjaka, koji se udaljio od kuće dana 26.07.2006.g. i čiji nestanak nam je službeno prijavljen. Na mjestu događaja izvršen je očevid, dok je tijelo u dogovoru sa IS prevezeno na prosekturu bolnice Split na obdukciju.

IZVOR: PUSD

I DANAS ODRžAN PROSVJED MJEšTANA TURJAKA I BRNAZA

Nezadovoljni deponiranjem smeća s makarskog područja na deponiju Mojanka, desetak mještana Turjaka i Brnaza i jutros se okupilo na ulazu odlagališta. Prema riječima predstavnika Stožera za zatvaranje deponija Bore Galića, okupljanje je bilo spontano. članovi Stožera još jednom, kazao je, žele ukazati na problem nagomilavanja smeća, te je izrazio bojazan da će se sutra na tom mjestu odlagati smeće iz drugih krajeva koji nemaju riješeno odlagalište smeća.
Direktor Vodovoda i čistoće Sinj Damir Tomašević izjavio je da se sanacija odlagališta odvija na kvalitetan način. Uskoro bi trebala biti završena studija o utjecaju na okoliš, nakon čega će se pristupiti još kvalitetnijoj sanaciji deponija. Otpad s područja Makarske na sinjski deponij dovozit će se 15 dana svaka dva i pol mjeseca.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo grada Sinja u petak će održati 37. sjednicu, s početkom u 13,00 sati. Razmatrat će 14. točaka dnevnog reda, od kojih izdvajamo:
Utvrđivanje Konačnog prijedloga Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja;
Utvrđivanje prijedloga Programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Sinja za 2006.;
Prijedlog pravilnika o uvjetima i mjerilima za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Sinja
Prijedlog zaključka o ponovnom raspisivanju javnog natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora u sklopu Gradskog stadiona u Sinju.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra u vremenu od 8,00 do 12,00 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području naselja Ruda mala (Ribnjak), Ruda gornja i Rože.

BOJNO GAđANJE KOD VRLIKE

U petak, u vremenu od 8,00 do 13,00 sati na poligonu "Veliko suho polje" u Vrlici provest će se bojno gađanje ciljeva na zemlji iz lakog topničkog naoružanja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gardsko društvo Crvenog društva Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja krvi Hrvace,u petak organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održat u restoranu "Kod Bećara", u vremnu od 9,00 do 13,00 sati.

SPORT

NK Hrvace nakon niza postignutih uspjeha, dobitnik je kolektivne nagrade Općine Hrvace, koja će mu biti dodijeljenja povodom Dana Općine, u subotu na svečanoj sjedici Općinskog vijeća.

VRIJEME

Pretežno sunčano ponegdje uz malu, a na Jadranu i umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab. Na Jadranu, uglavnom na otvorenom moru slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26, u priobalju do 29 Celzijevih stupnjeva.
IZVOR: meteo.hr