Utorak, 13.08.2019.

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja


Na utvrdi Kamičak sinoć je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, povodom Dana Grada koji se slavi u četvrtak, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe.

Prije same sjednice upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Izaslanstvo Grada Sinja položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobovima pokojnih gradonačelnika Ivice Glavana na groblju Sv. Roka u Udovičićima i na grobu bivšeg gradonačelnika Nikole Tomaševića u Brnazama, kod Središnjeg križa na groblju Sv. Frane i na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu,
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjani okitili svoje prozore, balkone, izloge…

 
Sinj je u svojim najvećim slavljima – u danima Alke i Velike Gospe, a pojedini građani su se potrudili kako bi grad zasjao u svom punom sjaju.

Ispratili smo 304. alkarske svečanosti, a sada rijeke hodočasnika pohode jedno od najvećih Marijanskih svetišta u Hrvatskoj, kako bi slavili blagdan Velike Gospe 15. kolovoza. Mnogo je zanimljivosti koje svjedoče kako se Sinjani pripremaju za svoj najradosniji blagdan, a jedna od tih lijepih aktivnosti je kićenje prozora, balkona, okućnica, trgova i izloga sinjskim i nacionalnim simbolima. To je svojevrsna dobrodošlica hodočasnicima, gostima i turistima koji ovih dana dolaze u Sinj, ali i pokazivanje bogate tradicije kakvu malo tko u svijetu ima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan Noćni uspon na Konj 2019. i otvorenje nadstrešnice

 
U subotu, 10. kolovoza u smiraj dana, u ambijentu planinskog predvečerja kada sunce pomalo tone iza obzorja Dalmatinskih otoka, okupio se velik broj planinara i građana, mladosti i starosti, da svečano obilježe otvorenje novog planinarskog objekta i ispratimo planinare na noćni uspon na Konj.
Opširnije...
IZVOR:  WWW.FERATA.HR