Subota, 13.08.2016.

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja


Povodom Dana Grada Sinja, koji se slavi na blagdan Velike Gospe, u hotelu Alkar sinoć je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

Uoči same sjednice izaslanstva Grada te predstavnici javnog, društvenog i političkog života zapalili su svijeće i položili vijence kod Središnjeg križa na groblju sv. Frane, na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, te na posljednjem počivalištu preminulih sinjskih gradonačelnika Ivice Glavana i Nikole Tomaševića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Maraton u čast Gospi Sinjskoj

U nedjelju, 14. kolovoza u 19 sati iz Solina starta tradicionalni maraton u čast Gospe Sinjske.

Maratonci su članovi Maraton klub ‘Marjan’ iz Splita i AK ‘Sinj’, a u maratonu će sudjelovati 10-15 maratonaca. Za maraton od Solina do Sinja trebat će im oko 3,30 sata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dražen Žanko predstavio mjuzikl ‘Mirakul’


Prošle godine brojnim svečanostima obilježena je tristota obljetnice slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama uz zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske. Otrčana je 300. Alka, uz veličanstvenu procesiju i misno slavlje proslavljena je Velika Gospa, organizirane su brojne kulturne i glazbene manifestacije u čast Majke od Milosti, nebeskoj sinjskoj zaštitnici Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Ove godine, točnije od 22. do 25.rujna obilježit će se tri stoljeća od krunjenja Gospine slike. U tu čast jedna velika glazbeno-scenska priča bit će ispričana 4. prosinca u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR