Utorak, 13.08.2013.

Danas svečana sjednica sinjskog Gradskog vijeća

Povodom Dana Grada Sinja koji se slavi na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza, večeras će se održati Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

Sjednica će se održati u hotelu Alkar s početkom u 20 sati, a na istoj će se uz bogat glazbeni i kulturni program, uručiti javna priznanja ovogodišnjim dobitnicima nagrada Grada.

Uoči same sjednice izaslanstva Grada Sinja te predstavnici javnog, društvenog i političkog života zapaliti će svijeće i položiti vijence kod središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 19 sati, te na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 19,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na Hipodromu počinje škola jahanja

Alka, konjičke utrke i preponsko jahanje su zaštitni znak sinjskih i cetinskih zaljubljenika u konje i jahanje. Sve je više mladih koji žele savladati makar prve korake jahanja.

Tako su mnogi konjički klubovi na području Cetinskog kraja organizirali svoje škole jahanja, a s ovogodišnjim upisom kreće i škola jahanja Alkarske ergele Sinj. Upis će se vršiti od 19. do 30. kolovoza, a obavljati će se u prostorima Alkarske ergele na Hipodromu, radnim danom od 10 do 11 sati. Upisi zainteresirane djece obavljat će se uz obaveznu nazočnost roditelja.

U školu jahanja mogu se upisati sve osobe os 10 do 18 godina života. Tečajeve će provoditi djelatnik ergele sa stručnim zvanjem voditelj jahanja, osposobljen na Hrvatskoj olimpijskoj akademiji u Zagrebu, a tečaj će trajati 30 sati kroz 15 tjedana.

Uz prijavu, na upisnom mjestu dobiti će se sve ostale potrebite informacije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Milan Bandić pokrovitelj 58. Vučkovića dječje alke!

Kada je u pitanju zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, uvijek su moguća pozitivna iznenađenja. Ovoga puta ovaj dragi gost Cetinskog kraja iznenadio je brojne Brnažane.
Naime, prilikom gostovanja na sinoćnoj fešti slavodobitnika 298. Alke Ante Zorice, u prigodnom govoru Milan Bandić je objavio: Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Fešta slavodobitnika Ante ZoriceU čast slavodobitnika 298. Sinjske alke, alkara Ante Zorice, sinoć je priređena velika fešta koja je trajala do sitnih jutarnjih sati. Na fešti na imanju obitelji Zorica okupilo se oko 400 gostiju. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR