Petak, 13.08.2010.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

U Organizaciji Grada Sinja, povodom Dana Grada, koji se slavi na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, u 19,00 sati bit će polaganje vijenaca na Središnjem križu na groblju Sv. Frane, a u 19,30 na Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. 
U 20,00 sati održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

Slavodobitnik 295. Sinjske Alke Mario Šušnjara večeras će organizirati svečanu večeru

Slavodobitnik 295. Sinjske alke Mario Šušnjara večeras će organizirati svečanu večeru za alkare, alkarske momke i članove časnog alkarskog suda, Uprave i nadzornog odbora, te predstavnike civilnih i crkvenih vlasti Cetinskog kraja, u znak zahvalnosti za pobjedu. Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić tom će prigodom slavodobitniku uručiti prigodne poklone. Gradonačelnik je donio odluku o dodjeli plakete Grada Trilja Mariu Šušnjari za uspjeh na ovogodišnoj Alci koju će dodijeliti za Dan Grada

Devetnica Gospi Sinjskoj

Čudotvornoj Gospi sinjskoj jutros su hodočastili vjernici iz Sinja i Podvaroša, te župljani Hrvaca, Potravlja, Satrića, Maljkova, Zelova, Tijarice i Kamenskog.
Devetnica i sveta misa počinju u 18,20 sati.

Obavijest

Zbog velikog broja hodočasnika, koji u Sinj stižu i osobnim vozilima, osigurana su dodatna parkirališna mjesta. Iz poduzeća za parking „Kamičak“ najavili su da će parkirališta biti osigurana na nekoliko lokacija: stari stočni Pazar, dvorište franjevačke gimnazije, prostor pored mirovinskog, vojarna Ivaniša Nelipića, Tripalov voćnjak te parkirališta trgovačkih centara. Parking će se naplaćivati u vojarni Ivaniša Nelipića, na prostoru franjevačke gimnazije te u Tripalovom voćnjaku.

Sport

Donosimo rezultate sinoć odigranih utakmica 17. turnira na male branke „Sinj 2010.“
Pelinovac–B53 2:2, na penale 2:0
Brnaze–Sutina 3:5    
Fast food Servantes–Suhač commerce  2:3 
Best–Dicmo  1:0
Turnir se nastavlja u ponedjeljak, 16.kolovoza.

U tijeku je i memorijalni malonogometni turnir u Dicmu „Ante Tonći Brkić“. Sinoć su odigrane dvije utakmice:
RESTORAN KAMEN DICMO–MNK CISTA VELIKA 4:1
SKELA – OZZY 7:0
Večeras u  20:00 sati sastaju se PODBABLJE  i C.B. MARIVA, 21:00  Š.R.C. FAIR PLAY LIVNO – PROVO i u 22:00 sata APARATI NIKE  –  MNK BRNAZE

U organizaciji Mjesnog odbora Gala, večeras će se u Gali održati memorijalni malonogometni turnir „Mate Munivrana“. U 20,00 sati na igralištu na Krenici sastaju se MNK Gala i Udruga navijača Dinama Cetinskog kraja. Prije toga, u 19,30 sati bit će polaganje vijenaca na galjskom groblju

Obavijest

Uoči blagdana Velike Gospe, i ove godine će tisuće hodočasnika dana 14/15. kolovoza 2010.g. tradicionalno hodočastiti Gospi Sinjskoj, gdje se 15. kolovoza 2010.g. održava središnja vjerska svečanost.

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika očekuje se sa područja Splita i Solina, koji će se kretati ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis), zatim ispod nadvožnjaka Kurtovići cestom kroz industrijsku zonu Podi-Dugopolje do izlaza na D-1 istočno od tunela Orgus na Križicama, te dalje cestom D-1 Dicmo-Brnaze-Sinj, ali i sa područja Imotskog i Omiša, koji će se kretati D-60 (Imotski-Cista Provo-Trilj-Brnaze), ŽC 6148 (Bisko-Trilj), D-62 (Šestanovac-Blato na Cetini) i ŽC 6150 (Blato na Cetini-Nova Sela-Ugljane).

Zbog sigurnosti hodočasnika te sigurnog i neometanog odvijanja prometa upozoravamo hodočasnike za kretanje isključivo gore navedenom trasom te zabranu kretanja autocestom A-1 (Vrpolje-Dugopolje-Šestanovac-Ravča) i cestom D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje-Križice), obvezno kretanje uz lijevi rub kolnika, kretanje u  kolonama odnosno grupama, preporučamo da  odjenu svjetliju odjeću i obuću, ponesu svjetleće baterijske lampe zbog bolje uočljivosti, te da poštuju upute i naredbe prometne policije.

Obavještavamo vozače o zabrani prometovanja ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 07. 08. 2010.god. i 14. 08. 2010.god. od 20,00 sati do potrebe, osim za vozače koji stanuju uz ŽC 6253, te ih upućujemo na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje), i upozoravamo na sporiju i opreznu vožnju, poštivanje uputa i naredbi prometne policije. Također ukazujemo na oprez u vožnji cestama D-60 (Brnaze-Cista Provo-Trilj-Imotski), D-62 (Dugopolje-Bisko-Blato na Cetini), ŽC 6148 (Bisko-Trilj) te na ostalim prometnicama na širem području Sinja.

Vozačima u tranzitu sugerirati korištenje autoceste A-1 (Dugopolje-Vrpolje-Šestanovac-Ravča) i državne ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje), te alternativnih pravaca prema Kninu i Drnišu cestama D-511, D-56 i D-33.

Za sam blagdan Velike Gospe 15. kolovoza 2010.g. upućujemo na potrebu povećanog opreza vozača na svim prometnicama PU splitsko-dalmatinske, naročito na cesti D-1 (Križice-Dicmo-Brnaze-Sinj), D-60 (Brnaze-Cista Provo-Trilj-Imotski), kao i na ostalim cestama na širem području Sinja i Imotskog (posebno Prološca), te sugeriramo vozačima izbjegavanje prometovanja cestom D-1 kroz grad Sinj.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Kraći zastoji su mogući duž Jadranske magistrale (D 8) kraj turističkih središta, te na cestama gdje su u tijeku radovi.

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima od kiše u Gorskom kotaru, Istri i Hrvatskom primorju.

Povodom blagdana Velike Gospe, za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će zabranjen promet na važnijim državnim cestama: u petak od 15 do 23 sata, subotu od 4 do 14 sati, te u nedjelju, na sam blagdan, od 14 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK