Četvrtak, 13.08.2009.

ODRŽANA SVEčANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

Danas 13.kolovoza u hotelu Alkar održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Sinja, koja se održava povodom dana Grada, 15. kolovoza. Vijećnici su jutros položili vijence na središnjem križu na groblju Svetoga Franje, a nakon toga i pred spomenikom hrvatskim braniteljima. Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Grada za 2008.godinu.


Dobitnik nagrade za životno djelo je Janko Kelava, posthumno.


Osobne nagrade dobili su Stipica Modrić i Josip Gugić-Joskan, dragovoljni davatelji krvi.


Osobna nagrada pripala je i predsjednici Udruge Sinjske mažoretkinje Davorki Dukić.

Kolektivne nagrade dobili su:

KUU Sinjske mažoretkinje i


KUD Glavice.

Sjednici su nazočili državni tajnik Jozo Sarač, dožupan Luka Brčić, načelnik policijske uprave Splitsko-dalmatinske Ivan Merčep, gradonačelnici Vukovara i Trogira te gradonačelnici i načelnici Cetinskog kraja, predstavnici crkvenih vlasti i brojni uzvanici.

Danas 13. kolovoza 2009. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
1. Većinom glasova prihvaćen je Nacrt Statuta Grada Sinja,
2. Jednoglasno je donesena Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Odbora za Proračun i financijsku kontrolu,
3. Jednoglasno su Ivan Marković i Zdravko Cvitković imenovani članovima Odbora za Proračun i financijsku kontrolu,
4. Većinom glasova Ivica Romac imenova je za predstavnika Grada Sinja u Skupštini Vodovoda i čistoće d.o.o., Sinj,
5. Jednoglasno je donesena Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o provedbi izbora u mjesnim odborima.
6. Primljena je znanje Informacija o smanjenju temeljnog kapitala u Autoprijevozu Sinj, te je donesena odluka da će ista biti 1. točka dnevnog reda sljedeće sjednice.

Sinjski vijećnici su na današnjoj 4. sjednici usvojili svih 5 točaka Dnevnoga reda, koji je nadopunjen Informacijom o sinjskom poduzeću Autoprijevoz. S 10 glasova "za" Ivica Romac - Gagi izabran je za predstavnika Grada Sinja u Skupštinu Vodovoda i čistoće. Prijedlog je prošao jer je predstavnik HSS-a Miro Barać, koji je prošli put bio suzdržan, dignuo ruku za imenovanje Romca i tim priskrbio potrebnu većinu u Gradskom vijeću. Predsjednik sinjskog HSS-a željko Sesardić nakon sjednice je rekao da Barać nije glasovao sukladno dogovoru u stranci. Barać je te navode demantirao i najavio konferenciju za novinare u ponedjeljak. U dopunjenoj 6. točki vijećnici su informirani kako je skupština Autoprijevoza, bez predstavnika Sinja, uputila prijedlog Trgovačkom Sudu u Splitu o smanjenju temeljnog kapitala. Predloženo je da se za iduću sjednicu pripremi materijal o ovoj sinjskoj tvrtki.

USKORO RJEšAVANJE PROBLEMA OKO USTUPANJA VOJARNE IVANIšA NELIPIćA GRADU SINJU

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan potvrdio je danas za Hit radio kako uskoro očekuje rješavanje problema oko ustupanja vojarne Ivaniša Nelipića Gradu Sinju. O ovoj temi je razgovarao s predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerkom Jadrankom Kosor koji su dali nadu da bi se to pitanje uskoro moglo riješiti. Gradonačelnik Glavan je kazao kako su strani investitori zainteresirani za vojarnu Ivaniša Nelipića. Odlukom predsjednika Stjepana Mesića Inžinjerijska bojna Hrvatske vojske djelovat će u Sinju. Ovu informaciju nam je potvrdio gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, koji je istaknuo kako Grad Sinj računa na izvjesnu pomoć Inžinjerijske bojne HV, osobito pri uređenju Gospodarske zone Kukuzovac.

SPORT

U Otoku je počeo 18. memorijalni nogometni turnir "Luka Erceg i Ivan Kamber". Osk i Hrvace igrali su 2:3, a Junak i Dugopolje 4:0. Danas, 13. kolovoza, je završnica turnira. U 16 sati za treće mjesto igrat će Dugopolje i OSK, dok će se Junak i Hrvace sastati u 18 sat.
Danas, 13. kolovoza, će se u Gali održati malonogometna memorijalna utakmica u čast poginulog branitelja Mate Munivrane. U 18 sati na mjesnom igralištu sastat će se ekipa Gale i Kluba Sinja iz Zagreba. Prije utakmice predstavnici ekipa položit će vijence i zapaliti će svijeće na grobu branitelja.

Na sinoćnjoj izbornoj skupštini održanoj u Gradskoj vijećnici Klub navijača Sinjski Maligani izabrano je novo vodstvo ove poznate navijačke skupine. Za predsjednika je jednoglasno izabran Ivan Klarić-Kukuz, za njegovog zamjenika Petar Kliškinić, a za tajnika Domagoj Jukić. Također, izabrani su novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora, a sjednici su prisustvovali i predstavnici Uprave NK Junak. Na kraju sjednice organizirana je mala zakuska u njihovim prostorijama koje se trenutno preuređuju.

šPORTSKO DRUšTVO BISKO ORGANIZIRA MALONOGOMETNI TURNIR
Turnir traje od 6.9.2009. do 20.9.2009. Igra se sustavom 4+1, nagrađuju se i najbolji pojedinci.
NAGRADE:
1. mjesto:6 000 kuna + pehar i zlatna medalja
2. mjesto:4 000 kuna + pehar i srebrena medalja
3. mjesto:2 000 kuna + pehar i brončana medalja
4. mjesto:pehar
Kotacije po ekipi iznose 300 kuna, a uplate je moguće izvršiti na žiro-račun: 2330003-1100389374 športsko društvo \"BISKO\". Prijave traju do 4.9.2009. (petak) do 19 sati, a isti dan u 20 sati je izvlačenje parova u prostorijama Osnovne škole Bisko.
Informacije i prijave na brojeve 091 / 250-79-59, 091 / 954-64-41.