Srijeda, 13.08.2008.

Split: Operacije odgođene - nema krvi!

U splitskom KBC-u su odgođene sve operacije jer nedostaju sve krvne grupe, a najviše 0 negativna i A pozitivna. Liječnici apeliraju na građane, budući da je situacija vrlo ozbiljna.

Pozivaju se svi dobrovoljni darivatelji i oni koji bi to mogli postati da do 18 sati dođu na Odjel transfuzije na Firulama.
IZVOR: www.net.hr ...

"DAN GRADA SINJA"

Oko 11 sati počela je svečana sjednica uoči Dana Grada koji se u Sinju slavi 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe. U hotelu Alkar uručit će se i javna priznanja priznanja Grada Sinja ovogodišnjim dobitnicima. Podsjetimo nagradu za životno djelo dobio je je kipar Stipe Sikirica,osobna nagrada pripala je voditelju klape Sinj Mojmiru čačiji i direktorici Poduzetničkog centra Ani Barać. Kolektivnu nagradu dobili su Sinjsko pučko kazalište i KUD Brnaze.

U prigodi blagdana Velike Gospe i Dana Grada Sinja u 10,00 sati položeni su vijenaci na spomenik poginulim braniteljima u domovinskom ratu Cetinske krajine. Vijence su položile delegacije Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata Grada Sinja, koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici VAD-a, političke stranke i predstavnici Grada Sinja. Također su položeni vijenci i na centralnom križu na groblju svetoga Frane za sve preminule .

SVETKOVINA VELIKE GOSPE



U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske danas su se služile hodočasničke mise za vjernike za vjernike iz Sinja i Podvaroša te za hodočasnike iz Hrvaca, Zelova, Potravlja, Satrića, Maljkova, Tijarice i Kamenskog.

Sutra, 14. kolovoza, na Vigiliju, uoči svetkovine Velike Gospe, u 8,00 sati na Gradu će se služiti sveta misa, a u 8,30 počinje cjelodnevno euharistijsko klanjanje.
Na Trgu dr. Franje Tuđmana u 18,00 sati svetu misu predvodit će hercegovački provincijal fra. Ivan Sesar.
U 22,00 sata na Gradu počinje molitveno bdijenje.
Svete mise u Crkvi Gospe Sinjske sutra će se od 6,00 do 12,00 i od 14,00 sati služiti svakih pola sata.

Ispovijed u svetištu sutra će početi u 6 sati i 30 minuta do 12 sati pauza je do 15 sati, a nakon toga će se ispovijedati stalno. Molitva krunice i devetnice danas počinje u 18 sati i 15 minuta, a preko mise pjeva župni zbog čudotvorne Gospe Sinjske.

OBAVIJEST

Kako doznajemo na sinjskom kolodvoru danas će autobusi prometovati po redovitom redu vožnje. Dodatne linije na relaciji Sinj-Split trebale bi se uvesti sutra.

OBAVIJEST

Sinjsko poglavarstvo dan uoči blagdana Velike Gospe kao i na sam blagdan odobrilo je rad trgovina na malo pretežito prehrambenim proizvodima bez ograničenja.

ODRžAN KONCERT MARKA PERKOVIćA-THOMSONA

Sinoć je na Gradskom stadionu u Sinju održan koncert Marka Perkovića Thompsona. Procjene su da je na koncertu bilo više od 10000 ljudi. Koncert je potrajao više od dva i pol sata, a predstavljene su pjesme sa novog albuma ali i neki stari hitovi. Kako doznajemo iz sinjske Policije prije koncerta jedna osoba narušavala je javni red i mir, dok su poslije koncerta privedene tri osobe koje su palile baklje na stadionu.

"4. OTVORENA ZABAVNA šKOLA NOGOMETA"

17. kolovoza počinje "Open fun football school" škola nogometa pod pokroviteljstvom FIFA-e .Podsjetimo, prijave za školu primaju do 16. kolovoza do 19.00 sati, a upisat će se ukupno 200 djece.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras od 20,30 sati prikazuje se američki film "Speed racer".

OBAVIJEST

Uoči blagdana Velike Gospe, i ove godine će tisuće hodočasnika dana 14/15.kolovoza tradicionalno hodočastiti Gospi Sinjskoj prema gradu Sinju, gdje se 15.08. održava središnja vjerska svečanost.

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika očekuje se s područja Splita i Solina, a kretat će se žC-6253 (stara cesta Solin-Klis), zatim ispod nadvožnjaka Kurtovići, cestom kroz industrijsku zonu Podi, do izlaza na D-1 istočno od tunela Orgus na Križicama, te dalje cestom D-1 Dicmo - Brnaze - Sinj; zatim s područja Imotskoga i Omiša, koji će se kretati D-60 (Imotski - Cista Provo- Trilj-Brnaze), žC-6148 (Bisko - Trilj), D-62 (šestanovac - Blato na Cetini) i žC-6150 (Blato na Cetini - Nova Sela - Ugljane).
...

KRONIKA 92

PP SINJ, 11.08.2008. g. oko 19,00 sati, dvadesetosmogodišnjak je uputio prijetnje smrću svome bratu i majci. U sklopu kriminalističke obrade dana 12.08.2008. g. temeljem naloga izvršena je pretraga stana i drugih prostorija u koje navedeni koristi, te je pronađena ručna bomba, 3 el. upaljača, 5 plinskih pištolja, prazan okvir za AP, 10 kom. streljiva 7,62 mm, 4 kom. streljiva call. 6 mm, lovačko streljivo call. 12 mm, 20 cm sporogorećeg štapina, 208 kom. raznih lovačkih i sklopivih noževa, zračni pištolj, 3 zračne puške, 3 dimna uloška, bokser, bejzbol palica i gumena palica. Počinitelj je nakon kriminalističke obrade uz KP po čl. 215 A/Nasilničko ponašanje u obitelji/, 129/Prijetnja/ i 335/Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari/ KZ, priveden IS žS.
IZVOR: PU SD