Ponedjeljak, 13.08.2007.

MINISTRICA JADRANKA KOSOR URUčILA KLJUčEVE I RJEšENJA ZA USELJENJE U 21 STAN


foto: glasdalmacije.com
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Sinju uručila ključeve i rješenja za useljenje u 21 stan, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji poginulih branitelja. Zemljište i komunalnu infrastrukturu osigurao je Grad Sinj, a 17 milijuna 250 tisuća kuna za izgradnju stanova osigurano je iz državnog proračuna. Ovom trećom ovogodišnjom podjelom stanova u Sinju i kreditnim zaduženjima riješen je stambeni problem 70 stradalnika.
Kosor je izjavila da je za vrijeme mandata ove Vlasti izgrađeno 400 stanova u Hrvatskoj, a u planu je izgradnja još toliko.

"DAN GRADA SINJA"

Danas je održana svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Sinja povodom Dana Grada, kojoj su nazočili saborski zastupnik Jure Bitunjac, SDP-ov kandidat za premijera Ljubo Jurčić, dožupan Luka Brčić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina Cetinskog kraja, predstavnici crkvene i vojne vlasti, te predstavnici udruga s područja Sinja.


Nagrade Grada Sinja dobili su Ragbi klub "Sinj", Marko Bilandžić i dr. Stipislav Jadrijević.Saborski zastupnik Jure Bitunjac u svom je govoru istaknuo kako je pred Sinjem dobra perspektiva, te da bez obzira na različitost političkih stavova u Gradu, županiji i Vladi, svi rade u interesu Sinja.

Dožupan Luka Brčić kazao je da je županija Splitsko - dalmatinska već nekoliko godina među prvima u Republici po ulaganju u gospodarstvo, te je pozvao poduzetnike s područja Sinja da se javljaju na natječaje za dodjelu poduzetničkih kredita.


U prigodi blagdana Velike Gospe i dana Grada Sinja u 10 sati održano je polaganje vijenaca u spomen na sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu kod spomenika u parku kod gradske uprave. Vijence su položile delegacije udruge roditelja i udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata Grada Sinja, koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata, delegacije MORH-a, VAD-a, MUP-a, Političke stranke i predstavnici grada Sinja.

BLAGDAN VELIKE GOSPE

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske jutros su služene mise za vjernike Grada i Podvaroša te Hrvaca, Zelova, Potravlja, Satrića, Maljkova, Tijarice i kamenskog.

Ispovijed u Sinjskom svetištu je od 6 do 12 te od 17 do 20 sati, dok će ispovijed na svetkovinu Velike Gospe biti od 3 sata ujutro do 20 sati.

HUMANITARNA AKCIJA

Na Trgu kralja Tomislava u Sinju Udruga tjelesnih invalida Sinja prodaje CD-ove, majice i privjeske koje im je donirala zaklada «Kap za slap». Cjelokupan prihod od prodaje namijenjen je radu Udruge UTIS i njenim članovima.

SPORT

Na memorijalnom nogometnom turniru «Luka Erceg i Ivan Kamber» u Otoku Junak je u završnici pobijedio ekipu Dugopolja rezultatom 3:1.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

Danas će u galeriji Galiotović biti otvorena izložba fotografija «Alka foto art». Otvaranje je najavljeno za 21,00 sat.

OBAVIJEST

Uoči blagdana Velike Gospe, i ove godine će tisuće hodočasnika dana 14/15.kolovoza tradicionalno hodočastiti Gospi Sinjskoj prema gradu Sinju, gdje se 15.08. održava središnja vjerska svečanost.
...

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 12.08.2007.g. tijekom jutra na graničnom prijelazu, pri ulazu u RH-u zatečen je dvadesettrogodišnji državljanin BiH od kojeg je oduzeto 3,3g speeda i 1,7 g marihuane. Navedeni je uz PP po čl.3 ZOSZOD priveden u Prekršajni sud Imotski, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 700 kn, a nakon toga uz KP po čl.173 KZ priveden je u IS žS, te mu je nakon saslušanja određen pritvor.
IZVOR: PU SD

"CIKLOTURISTIčKI MBT MARATON"Turistička zajednica grada Sinja i grada Vrlike poziva sve cikloturiste i bicikliste-rekreativce na 1. «Cikloturistički mbt maraton Zagora 2007.». Start iz Vrlike u 16 h, za za obje skupine, a cilj je u Sinju oko 20 h. Dužina staze je 57 km. RUTA: Vrlika - Civljane - Cetina - Ježević - Koljane - Dabar - Bitelić - Rumin - Obrovac Sinjski - Glavice - Sinj.
Po dolasku u Sinj za sudionike je pripremljen domjenak i dodjela nagrada, te zabavni program uz nastup folklornog društva.
Prijave i informacije na telefone: 021/826-352, 01/4846-748, 021/827-460 te na mail: mladargmail.com