Srijeda, 13.07.2016.

Sinj: Gospodarski savjet dekana Agronomskog fakulteta

U Alkarskim dvorima u Sinju sutra i u petak, 14. i 15. srpnja održat će se sjednica Gospodarskog savjeta dekana Agronomskog fakulteta Zagreb.

Član savjeta i domaćin sinjskog skupa dipl. ing. Ivo Delonga istaknuo je važnost održavanja ovakve sjednice u Sinju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Granični prijelaz Bili Brig otvoren 24 sata

Granični prijelaz Bili Brig – Vaganj otvoren je 24 sata.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, koji je na inicijativu saborskog zatupnika Mosta Mira Bulja prije 20-ak dana posjetio Sinj, najavio je rješavanje problema malograničnog prijelaza Bili Brig, odnosno usklađivanje granice s Bosnom i Hercegovinom koja je oko četiri kilometra unutar teritorija RH. Tom prilikom ministar je najavio i produljenje radnog vremena tog graničnog prijelaza.

Informaciju o aktivnostima po pitanju rješavanja problema oko GP Bili Brig potražili smo na službenim stranicama MUP-a. Tako smo saznali da se sastalo Mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima te da je donesena Odluka o privremenom produljenju radnog vremena stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet Aržano Pazar – Vinica, Dvorine – Subašići, Bili Brig – Vaganj i Pašin Potok – Zagrad. Radno vrijeme graničnih prijelaza privremeno je, na razdoblje od tri mjeseca odnosno do sljedećeg sastanka, produljeno na 24 sata dnevno.

Nemamo informaciju o tome je li Povjerenstvo na sjednici razgovaralo o usklađivanju granice RH s BiH na području Bilog Briga, te hoće li doći do izmiještanja graničnog prijelaza koji se još uvijek nalazi na istom mjestu, četiri kilometra unutar teritorija RH.
IZVOR: WWW.FERATA.HR