Srijeda, 13.07.2011.

Potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između Grada Sinja i Hypo Alpe - Adria-Bank d.d. Zagreb
Dana 13. srpnja 2011. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o poslovnoj suradnji između Grada Sinja i Hypo Alpe - Adria-Bank d.d. Zagreb.
 
Ispred Grada Sinja ugovor je potpisao gradonačelnik Ivica Glavan, dok je ispred Hypo Alpe - Adria-Bank d.d. Zagreb ugovor potpisala članica Uprave banke, gospođa Tea Martinčić. Potpisivanju ugovora su nazočili i član Uprave g. Brane Golubić, izvršna direktorica poslovanja s javnim institucijama, gđa. Suzana Brenko, te direktor za regiju Dalmacija, g. Joško Mihić i voditelj regionalnog centra g. Dalibor Filipović.
IZVOR: GRAD SINJ

''Započinje 3. ''Ljeto je eto, a šta sad?''!

U ponedjeljak 18.7.2011.g. Udruga Srma započinje s provedbom 3. kulturnog ljeta za djecu ''Ljeto je eto, a šta sad?''. Pokrovitelj je Grad Sinj, a projekt je dio službenog programa Dani Alke i Velike Gospe 2011.g.

Radionice će se odvijati od ponedjeljka do petka svakodnevno u vremenu od 18,00-19,30 sati u klimatiziranom prostoru u Galeriji Galiotović u Sinju. Radionice su namijenjene učenicima osnovnih škola i djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Otvorenog su tipa i nisu potrebne predbilježbe. Djeca mogu doći bez najave i na neograničen broj radionica.
...

Poziv za memorijal “Branimir Vugdelija”

OTOK –  U  petak 15. srpnja s početkom u 20,30 sati  održati će se rock druženje u spomen na velikog glazbenika i umjetnika, prerano preminulog Branimira Vugdeliju.Organizatori su Općina Otok i Otočka rock udruga.
Ovo je prvi memorijal koji će se održati u Branimirovu rodnom Otoku, a četvrti u nizu.Rock druženje će se održati na preljepoj lokaciji uz rijeku Cetinu, tj na svima poznatom Kerepu.
Bendovi koji nastupaju:
Embrio
M.O.R.T
Darkvud
Atlantida
Maršal
Salauk
Hetrem (Hercegovina)

Ulaz je za sve besplatan. Dozvoljeno je unositi  vlastito piće, s tim da će biti organizarani točionici za pivu i ostale okvašivače grla za one koji ne ponesu piće. Dođite dobre volje i dobro se provedimo odajući počast našem Brani!!
P.N.K. – G.Z.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sport

Na starom košarkaškom igralištu igra se turnir na male branke 'Sinjski maligani 2011'. Donosimo rezultate sinoćnjih utakmica:
Mućke - Swiss Boys 1:8
Pržina Jelen/Ozzy - Nemoj jako 4:3 (penali, reg. dio 2:2)
Studenti Cetinske krajine - Mrtvaci 1:0
Pelinovac - Fast food Medeni 11:2
Iljadu puta okolo - Daj bože da bude nula nula 6:0

Turnir se nastavlja večeras. Na rasporedu je pet utakmica: 19:00h Torcida Otok – VSS
19:45h CB Most – Neće doć
20:30h Fast food Kod Brane – Autopraonica Ivan
21:15h ŠD Dicmo – Ko šta voli!
22:00h Pivnica D.C.D.M. - TNT

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vukasović predsjednik MO Branze

Za predsjednika Vijeća MO Brnaze na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici izabran je Ivo Vukasović, nositelj liste HDZ-a.
Lista HDZ-a u Brnazama je dobila najveći broj mandata – 5, a za njihovog kandidata za predsjednika glasovala su još tri vijećnika s liste HSLS-HSU, te vijećnica s liste HSS-a Ankica Matas, koja je izabrana za zamjenicu predsjednika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

30. jubilarni Brnaški dernek

Finalnom utakmicom prvenstva Brnaza u nogometu, u kojoj se danas od 19 sati sastaju 'Vukasovići' i 'Ispod strane' počinje 30. jubilarni Brnaški dernek.
Brnaški dernek, smotra viteštva, junaštva i folklora, prvi put je održan 1974. godine na inicijativu gosp. Ante Mastelića, u čemu su ga podržali brojni Brnažani. Prvi dernek se održao pod nazivom Meljački (brnaški) dernek i važno je napomenuti kako je u to doba bio jedini organizirani susret u cijelosti posvećen starim disciplinama kulturno-športskog sadržaja. Kontinuirano se održavao sve do 1990. godine kada je održan 17. po redu Brnaški dernek, ujedno i zadnji u tom periodu. Idućih godina dernek se nije organizirao zbog Domovinskog rata. Nakon devet godina neodržavanja, 1999. godine ponovo je pokrenuta inicijativa za organiziranje Brnaškog derneka u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Brnaze. Od samog početka pa do danas održava se na lokalitetu zvanom Meljača.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Promet posvuda teče bez zastoja i posebnih ograničenja.
Povremene smetnje moguće su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi te na cestama u Istri i duž jadranske obale zbog pojačanog prometa.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D34 kroz grad Slatinu. Obilazak za osobna vozila je: Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna: Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac(D34) i dalje za Osijek.
IZVOR: HAK
...