Utorak, 13.07.2010.

Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Sinjski vijećnici jučer su, uz manje izmjene, prihvatili predloženi program „Dana Alke i Velike Gospe“, za koji će se iz gradskoga Proračuna izdvojiti oko 400 tisuća kuna. Svečano otvaranje manifestacije bit će u petak, 16. srpnja.
Nakon jednosatne rasprave sinjski vijećnici zaključili su kako podržavaju gradonačelnika Glavana u nastojanima da se riješe problemi u Autoprijevozu. Gradonačelnik će se očitovati na pismo ministra Šukera, a u svom će odgovoru  izvijestiti kako dosadašnja dokapitalizacija nije odrađena sukladno potpisanom sporazuma.
Podsjetimo, sjednica je održana bez nazočnosti vijećnika HDZ-a koji su je napustili nakon aktualnog sata

Na natječaj Gospodarske zone Kukuzovac, za izvođenje radova izgradnje infrastrukture drugog dijela 1. faze javilo se 10 od 14 zainteresiranih gospodarskih subjekata koji su otkupili natječajnu dokumentaciju

Na natječaj Gospodarske zone Kukuzovac, za izvođenje radova izgradnje infrastrukture drugog dijela 1. faze javilo se 10 od 14 zainteresiranih gospodarskih subjekata koji su otkupili natječajnu dokumentaciju.
Najpovoljnija ponuda je splitske tvrtke “Cestar” d.o.o., s ukupnom cijenom nešto većom od 15 milijuna kuna. Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će se u roku nekoliko dana.

Obavijest

Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, istima je zabranjeno kretanje uređenim javnim površinama na području Grada Sinja. Znakovi zabrane postavljeni su u park ispred zgrade Gradske uprave, Đardin, Gradski park i park uz Šetalište Alojzija Stepinca, te na Kamičku.
Za vlasnike kućnih ljubimaca, koji se ne budu pridržavali zabrane, komunalnom odlukom propisana je visina kazne od 200 do 400 kuna.

Obavijest

Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, Likomed veterina ujutro će, između 1,00 i 5,00 sati izvršiti dezinsekcija komaraca, ULV metodom s vozila.
Građani, posebno oni koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti, za to vrijeme trebaju zatvoriti prozore, a pčelari ukloniti pojilice s košnica i spriječiti izlazak pčela sljedećih 48 sati.

Sport

Donosimo rezultate sinoć odigranih utakmica malonogometnog turnira u organizaciji Kluba navijača Maligani.
Pinjur - Kavana Karver 4:7
Inter Steel - Markulin Bus 2:8
Rafina dica - Tika taka 4:5
Junakova dica - Prirodna katastrofa 8:2
Bili - Brnaška dica 1:7
Brnaze - Torcida Dicmo 1:2

Parovi 13.srpnja, utorak:
18:15 Vuvuzele - Markulin Bus
19:00 Portal - Fantazija
19:45 Amsterdam - Tika Taka
20:30 Torcida Otok - USCK
21:15 Mrkan - Branitelj
22:00 Neman pojma - Kavana karver
22:45 Neredni 1950 - Neman pojma/Kavana Karver

Obavijest

Zbog radova na dogradnji zapadnog kolnika državne ceste D-1 „Brza cesta Solin – Klis“ ista će biti zatvorena za sav promet danas od 10,do 10,30, 18,00 do 18,30 i od 22,00 do 22,30 sati. Obilazni pravac je stara kliška cesta.

Obavijest

Udruga Srma i Klub žena liječenih na dojci Sinj organiziraju tečajeve zdravstvene i umjetničke euritmije. Tečajevi će se održavati od 14. do 17. srpnja (srijeda-subota) u Galeriji Galiotović u klimatiziranom prostoru  i to:...