Ponedjeljak, 13.07.2009.

ODRžANA SASTANAK GRADONAčELNIKA I NAčELNIKA OPćINA CETINSKOG KRAJA

Na incijativu sinjskog gradonačelnika Ivice Glavana danas je održan sastanak svih gradonačelnika i načelnika Cetinskog kraja. Kako nas je obavijestio gradonačelnik Glavan razgovaralo se o najavljenoj mogućnosti zatvaranja sinjskog rodilišta i stacionara, ustanova koje djeluju pri sinjskoj ispostavi županijskog Doma zdravlja. Zaključeno je da stanovnici Cetinskog kraja trebaju imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, te da će u tom pravcu razgovarati sa ravnateljem Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Miranom Propadalom te da će što hitnije dogovoriti i sastanak na tu temu sa županom Splitsko-dalmatinskim Antom Sanaderom.

IVO JOSIPOVIć PREDSJEDNIčKI KANDIDAT SDP-a

Na jučerašnjim unutarstranačkim izborima na kojima je po prvi put 34.000 članova SDP-a imalo prilike odabrati predsjedničkog kandidata između dvojice ponuđenih: ekonomista Ljube Jurčića i pravnika i kompozitora Ive Josipovića, nešto više od 60 posto članova odlučilo se za Josipovića, dok bi 35 posto njih u predsjedničkoj utrci radije vidjelo Jurčića.
U Cetinskom kraju glasovalo se u Sinju, Trilju i Otoku. Ivo Josipović dobio je 57,3 posto galsova, a Ljubo Jurčić 42,7%.

OBAVIJEST

Zbog radova miniranja na predusjeku tunela "Mačkovac- zapad" u sklopu dogradnje zapadnog kolnika dionice Majdan- Jamani na državnoj cesti D-1, dionici "Brza cesta Solin-Klis" biti će zatvorena za sav promet sutra, 14. srpnja, od 17 do 17,30 sati. Obilazni pravac je stara Kliška cesta.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektoenergetskim postrojenjima sutra, 14. srpnja, od 9 do 12 sati bez napajanja električnom energijom će biti potrošači na području naselja čačvina- zaselak živaljići obavijestili su iz HEP-a.

"CAC SINJ 2009."

Prijavnice za Izložbu pasa CAC HR-Sinj 2009. možete preuzeti ovdje.

SUPERTALENT

Najpopularniji svjetski talent show stiže na hrvatske ekrane. U njemu se ne traže samo pjevači, u njemu se ne stvaraju plesači, ovo je show koji oslobađa sve talente.

Znate zviždeći izvesti himnu bez ijednog pogrešnog tona ili pak držati nož u ustima dok izvodite stoj na rukama, imate posebne vještine ili jednostavno samo talent za koji mislite da vam uopće ne koristi?

Vaše vrijeme dolazi u najvećem showu Nove TV dosada u kojemu nitko nije premlad ni prestar, a zanimanje i spol nisu važni. Potrebno je imati samo što zanimljiviji i posebniji talent.
Ove jeseni NovaTV daje priliku hrvatskim supertalentima!

'Supertalent' je trenutno najpopularniji svjetski TV format rađen prema 'Got talentu' čiji su autori Simon Cowell i Ken Warwick a nositelj licence Fremantle Media, Talkback Thames i Syco Television. Nakon uspješnih sezona u dvadesetak zemalja, među kojima su i američke i britanske uspješne inačice 'America's Got Talent' i 'Britan's Got Talent' , Hrvatska daje priliku najtalentiranijim osobama u zemlji.

Za sve dodatne informacije, slobodno nam se obratite na INFO TELEFON : 01/3863-976 i/ili INFO MAIL: supertalent@novatv.hr

PRONAđENO TIJELO NESTALOG SLOVENSKOG RONIOCA

Speleoronioci HGSS-a u 8,45 sati pronašli su tijelo slovenskog ronioca, koji je u subotu nestao u izvoru Cetine. Tijelo je locirano u bočnom slijepom kanalu na dubini od 20 metara. Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić kazao nam je kako bi tijekom dana tijelo nesretnog ronioca trebalo biti izvučeno na površinu. Pretpostavlja se da je zbog loše vidljivosti nesretni ronioc skrenuo u slijepi kanal iz kojega se više nije mogao izvući.

SUTRA NA TRGOVAčKOM SUDU U SPLITU ROčIšTE PO ZAHTJEVU RADNIKA TVORNICE "DALMATINKA NOVA"

Na Trgovačkom sudu u Splitu sutra, 14. srpnja, u 8,30 počet će ročište po zahtjevu radnika Dalmatinke Nove za otvaranjem stečaja. Dan prije zakazanog ročišta Uprava tvornice je punomoćeniku radnika, odvjetniku Zoranu Vujanoviću na potpis uputila sporazum kojim direktor Gianfranco Ladini i Mirjana Stipanović i drugi radnici vjerovnici-predlagatelji otvaranja stečajnog postupka reguliraju pitanje isplate dugovanog iznosa radnicima. U sporazumu stoji kako su stranke suglasne da će Dalmatinka Nova u roku od 90 dana od dana potpisivanja sporazuma radnicima koji su proglašeni tehnološkim viškom isplatiti sve neto plaće i otpremnine, a ostalim radnicima 6 neto plaća. Radnici se pak obvezuju da će Trgovački sud obavijestiti o odgodi ročišta za 90 dana. Nakon potpisivanja ovoga Sporazuma trebalo bi se zatražiti i odgoda svih ročišta koji se vode pred sudovima.
...

MOJMIR čAčIJA DOBIO ZLATNU PLAKETU

Sinjanin Mojmir čačija dobitnik je zlatne plakete "Kaštelanske trešnje" za najbolju obradu pjesame na 2. večeri "11. Večeri dalmatinske pisme - Kaštela 2009." Nagradu je zaslužio prema ocjeni žirija za obradu Thompsonove pjesme "Moj dida i ja" koju je izvela klapa Iskon.

VIJESTI IZ TRILJA

Triljsko vijeće danas, 13.srpnja, će održati svoju drugu sjednicu na kojoj će raspravljati o prijedlozima Godišnjeg obračuna Proračuna Grada Trilja za prošlu godinu, Statuta Grada, te Poslovnika Gradskog vijeća. Sjednica je zakazana za 13,00 sat

AUTOPRIJEVOZ SINJ

Ni nakon 12 zahtjeva za održavanjem sastanka, koje je uputio Sindikat vozača i prometnih radnika, uprava Autoprijevoza nije odgovorila. Stoga je Sindikat i danas uputio zahtjev u kojem traže sastanak na kojem bi se razgovaralo o ostvarivanju i zaštiti prava radnika iz radnoga odnosa. Predloženo je da se sastanak održi do 18. srpnja.

BLAGDAN GOSPE KARMELSKE

Povodom blagdana Gospe Karmelske, suzaštitnice Trilja, koja se slavi 16. srpnja, u Muzeju triljskog kraja večeras će biti otvorena izložba radova naziva "Gospa-majka Božija". Na izložbi će biti prikazano 20-tak radova triljskih žena s tematikom - Gospa. Izložbu će u 20 sati otvoriti župnik don Stipe Ljubas, a za posjetitelje će biti otvorena do kraja tjedna, od 9,00 do 14,00 sati.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina još samo večeras je akcijsko-znanstveno-fantastični film "Transformers - osveta poraženih". Početak je u 20,45 sati.

SPORT

Jučer, 12. srpnja, Uprava Ragbi kluba Sinj ugostila je predstavnike engleske turističke agencije EDWIN DORAN SPORTS TRAVEL i upoznala ih sa sportskim sadržajima i smještajnim kapacitetima grada Sinja. Gosti su obišli, razgledali i fotografirali više sportskih objekata u Sinju (ragbi i gradski stadion, bazen, teretanu i hipodrom) te smještajne kapacitete koji se nude u gradu i okolici (hotela Alkar , Matanove dvore, piceriju Fantazija, restoran Vreba). Gosti su oduševljeni ponuđenim te će vjerojatno već za Uskrs Sinj uvrstiti u svoj katalog ponuda. Za realizaciju ovog projekta svesrdnu pomoć Ragbi klubu ponudio je Marko Protega dugogodišnji sportski i turistički djelatnik ujedno i osnivač Ragbi kluba Sinj.

Novi trener Junaka Milo Nižetić danas, 13. srpnja, bi trebao početi s pripremama za novu sezonu.

U Brnazama su jučer odigrnana preostala dva susreta četvrtfinala nogometnog turnira u čast i spomen braniteljima iz Domovinskog rata. OSK-Tekstilac 2:1; Brnaze-Dugopolje 3:1. Polufinalne utakmice igrat će se u četvrtak.

U Dicmu se igra malonogometni turnir Ante Tonći Brkić. Donosimo rezultate polufinalih utakmica: Brnaze-Otok 3:1; Dicmo-Solin 0:0, nakon kaznenih udaraca 2:1. Idućega vikenda u finalu će se sastati Brnaze i Dicmo.