Četvrtak, 13.07.2006.

PRIPREME ZA 291. SINJSKU ALKU



Ovogodišnje alkarske svečanosti u kolovozu mjesecu prema posljednjim informacijama mogle bi dovesti mnoge značajne goste i uzvanike kao i najviše državne dužnosnike. Iz uprave VD-a potvrđuju za sljedeći tjedan i sastanak s predsjednikom Mesićem koji će odlučiti o svom dolasku.

Inače završne pripreme alkara kopljanika na trkalištu krenule su u dobrom ozračju i s zanimljivom posjetom gledatelja. Tajnik društva Ante Delić pohvalio je odlično pripremljenu stazu na kojoj će alkari uvježbavati oko sokolovo i čvrstu desnicu uz prisustvo vojvode Ivana čikare do kraja srpnja odnosno do početka 291. Alke.

O suspendiranim alkarima Ognjenu Preostu Stipi Breki i Ivici Periću najvjerojatnije će upravni odbor društva raspravljati do kraja tjedna kada će se znati njihov daljnji angažman u alkarskoj povorci.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenoga križa jučer je bilo domaćin iznimno dobroj akciji prikupljanja krvi. Naime više od 40 dragovoljnih darivatelja krvi među kojima su bili i pripadnici četvrte brigade hrvatske vojske odazvali su se akciji na poziv Crvenoga križa .
Ante Omrčen izrazio je zahvalnost svim novim i starim darovateljima krvi na dobrom odazivu ovoj akciji.

POčELO SINJSKO KULTURNO LJETO

Sinoć je izložbom akademskog slikara Vladimira Katića u Galeriji Galiotović neslužbeno započelo sinjsko kulturno ljeto i ove godine nazivom «Dani Alke i Velike Gospe». Inače program ljeta je podijeljen po tematskim cjelinama, a službeno otvorenje biti će priređeno 21. srpnja na Trgu kralja Tomislava.

SPORT

Turnir u balotama u Sinju krenuo je tradicijski uz Kulturno ljeto, pa se prijave obavljaju do 16. srpnja kada će biti izvlačenje. Informacije i prijave na mobitel 098-13-60-333.

Održana je prva sjednica novoga vodstva Zajednice športskih udruga Grada Sinja. Pored predsjednika prof. Ivice Glavana, prof. Ivica Zorica imenovan je za dopredsjednika udruge, a za tajnika potvrđen je dosadašnji Mladen Pavić.
Prof. Glavan istaknuo je kako će novo vodstvo zajednice puno ozbiljnije i temeljitije krenuti u rad s posebnom naznakom na novousvojeni zakon o športu RH.

Polako se bliže kraju završne aktivnosti vezane za otvaranje novoga Gradskoga stadiona koje će biti 19. srpnja u 17 sati kada se sastaju Junak i Hajduk, a sve u sklopu 90 godina Junaka.

VRIJEME

Sunčano vruće pa i sparno obilježje je jutra. Temperature zraka između 22 i 29, a najviša dnevna i do 35 stupnjeva Celzijevih.