Srijeda, 13.07.2005.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Uskoro kreće Sinjsko kulturno ljeto. Manifestacija "Dani Alke i Velike Gospe" bit će i ove godine upotpunjena kulturnim,športskim i zabavnim dijelom.

Središnje svečanosti su ovogodišnja alkarska zbivanja i blagdan Velike Gospe kao i dan Grada Sinja. Na čelu organizacijskog odbora je predsjednik gradskog vijeća Miše Varenina.

IZLET U OMIš ZA UMIROVLJENIKE

Sinjski umirovljenici njih osamdesetak sutra kreću na jednodnevni izlet u Omiš i Radmanove Mlinice. Kako ističe tajnica Udruge gospođa Mučalo predviđen je posjet i hidroelektrani Zakučac kao i večera u Trilju.

Inače sinjski umirovljenici do kraja godine imaju nekoliko organiziranih posjeta hrvatskim gradovima. Planira se i prigodna vožnja auto cestom Split-Zagreb kao i trodnevno druženje umirovljenika Dalmacije u šibeniku.

PRIPREME ZA 290. SINJSKU ALKU

Uz pripremu alkara kopljanika za ovogodišnju jubilarnu 290.alku na trkalištu, pripreme bilježe i u Viteškom alkarskom društvu. Tako će do kraja tjedna na različite adrese uputiti do 1000 pozivnica.

Pozivnice su, po viteškom dobrom običaju, upućene Predsjedniku republike Stjepanu mesiću, Sabora Vladimiru šeksu, Vlade Ivi Sanaderu, vojnom vrhu oružanih snaga RH, crkvenim velikodostojnicima te svim veleposlanicima i konzulima akreditiranim u RH.

VRIJEME

Još danas se očekuje promjenjivo oblačno s kišnim razdobljima. U 8 sati u gradu je izmjereno 20 C. Poslijepodne malo toplije uz proljepšanje vremena.