Subota, 13.06.2015.

Počela je nova sezona kupanja na Gradskom bazenu u Sinju.



Bazen je otvoren jutros u 9 sati, a njegovo otvaranje najviše je razveselilo djecu.
‘Na bazenu je jutros bilo najviše djece, kao i obično, tijekom cijele sezone. Oni su s nestrpljenjem čekali da bazen počne s radom tako da nas je jutros, prije otvaranja, dočekao veliki red ispred vrata. Prema mojoj procjeni bilo ih je preko 150′, kazao nam je voditelj bazena Stipe Blajić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski ragbijaški veterani danas na turniru ‘Zdenko Jajčević’ u Zagrebu

Danas od 13 sati u Zagrebu u Sošićkoj bb, a u organizaciji ‘RK Zagreb’ održat će se drugi po redu memorijalni i međunarodni turnir ‘Zdenko Jajčević’ gdje će sudjelovati i ragbijaši veterani ‘RK Sinj’.
Budući da je turnir i međunarodnog karaktera osim ekipa iz Hrvatske nastupit će i ekipe iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Na turniru će prisustvovati i EVRA (European veteran rugby association), Europska veteranska ragby asocijacija čiji je tajnik i voditelj Marko Protega ujedno i osnivač RK Sinj.
Naši veterani jutros su krenuli prema Zagrebu, a posjetiteljima će dijeliti darove s motivima 300. obljetnice Čudesne obrane Sinja i Sinjske Alke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba životinjica za kraj Dana Košuta

U tijeku su Dani Košuta i bliže se kraju. Naime, nakon proslavljene svetkovine Presvetog Srca Isusova i lijepe folklorne večeri održat će se i zadnja u nizu aktivnosti održanih u okviru bogatog ovogodišnjeg programa.
Danas u 11 sati otvara se izložba malih kućnih životinjica. Izlagati će košućani i nihovi gosti na igralištu iza mjesne škole. Izložba će trajati do 20 sati, a sudeći po interesu izlagača može se očekivati i lijep broj posjetitelja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Dicmu predstavljena zbirka pjesama Anite Brajković



U općinskoj vijećnici Općine Dicmo sinoć je  upriličena promocija  zbirke pjesama dicmanjske pjesnikinje Anite Brajković ‘Zrnca života’. Ovo je njena treća zbirka pjesama s temama ljubavi, vjere, obitelji i domovini. 2011. godine objavila je svoju prvi zbirku pjesama ‘Vinograd mog djetinstva’, a godinu poslije objavila je i drugu zbirku naslova ‘Moji osjećaji’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR