Ponedjeljak, 13.06.2011.

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Sinja dana 13. lipnja 2011. godine utvrdilo je  i objavilo rezultate izbora za članove vijeće mjesnih odbora na području Grada Sinja, koji su se održali 12. lipnja 2011. godine. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Kickboxing natjecanje Otvoreni kup grada Sinja - "Sinj 2011"

U subotu, 18. lipnja održati će se kickboxing natjecanje Otvoreni kup grada Sinja - "Sinj 2011". Ovo drugo po redu godišnje natjecanje održava se u organizaciji Kickboxing kluba "Knez"- Sinj i Hrvatskog kickboxing saveza. Kategorije takmičara u semi contactu biti će: djeca, kadeti mlađi, kadeti stariji, juniori i seniori; dok će u kategoriji light contacta nastupiti juniori i seniori.
...

Obavijest

Udruga Srma organizira 10. akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju u Vrlici i druge građane u potrebi.
Prikuplja se prvenstveno ljetna odjeća i obuća: pamučne majice kratkih rukava, kratke hlače, ljetna obuća ravnih potplata, posteljina, ručnici, donje rublje, čarape, tute i slično.
Odjeća i obuća prikuplja se u Sinju u kući Tripalo, Šetalište Alojzija Stepinca 5, ispod crkve, kod zgrade FINA-e, moguć pristup autom. Građani mogu donijeti odjeću i obuću od 13.6. do 2.7.2011. ponedjeljkom i subotom od 10-12, te od utorka do petka od 18-20 sati.

Otvoreni 'Spin kup Ruda 2011'

Članovi ŠRD Cetina iz Sinja organizirali su ribičko natjecanje u 'spin' kategoriji, lovom leptirom i rapalom.

Nedjeljno jutro na izvoru Rude okupilo je stotinjak ribiča, od kojih je 21 bio u natjecateljskom ritmu. Osim domaćina nastupili su ribiči iz Splita, Imotskog i Blata na Cetini. Lovilo se u dva sektora po pravilima ŠRS Hrvatske, petnast minuta u zadanom sektoru a ostatak vremena u slobodnim revirima. Vrijeme je, kao i ribolov, bilo vrlo ugodno, a s obzirom da je izvršeno i poribljavanje nije izostalo dobrih ulova. Najuspješniji na prvom otvorenom kupu bio je Ante Bazo sa 10 ulovljenih pastrva - 309 cm ukupne dužine .Drugi je bio Mirko Tadić-Džaka sa 8 pastrva i 266 cm, dok je Boris Gulam sa 9 upecanih pastrva zbog manje dužine riba od 252 cm zauzeo treće mjesto.
Nagradu kao najmlađi ribič osvojio je Jure Šuća, dok je dugoplasirani Tadić dobio prigodni poklon i za naj ulov - pastrvu od 40 cm.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Blagdan Svetoga Ante

Danas je blagdan Svetoga Ante Padovanskoga, koji se u našem kraju posebno slavi u Župi Turjacima.

Sveti Ante Padovanski rodio se na Veliku Gospu 1195. godine u Lisabonu, glavnom gradu Portugala. Krsno mu je ime bilo Ferdinand. Ostavivši svijet i stupivši u red sv. Franje, dobio je ime Ante. Umro je u talijanskom gradu Padovi i tu pocivaju njegovi ostaci, pa je dobio naslov Padovanski. Njegovi roditelji, otac Martin i majka Marija, bili su plemickog koljena, no kako su bili pravi bogobojazni kršcani, više su cijenili krjepost nego plemstvo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

KUD 'Krenica' u Širokom Brijegu

Kulturno umijetničko društvo Krenica Gala, večeras će sudjelovati na večeri folklora u Širokom Brijegu. Domaćin smotre naziva 'Vrati nam se običaju stari' je KUD Uzorići. Na ovom susretu tradicije i običaja sudjeluje 20-tak folklornih skupina iz BiH, Hrvatske i Austrije.
Na smotru je otputovalo 50-tak članova KUD-a iz Gale
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

UMN Sinj - rezultati Donosimo Vam rezultate polufinalnih utakmica 1. malonogometne lige Udruge za mali nogomet Sinj:
Š.D.DICMO - MNK SUTINA 7:2 (5:0) Š.D.BRANITELJ - MNK SATRIĆ CASPER 7:2 (2:1)
Finale je na rasporedu u subotu kada se sastaju Š.D. DICMO i Š.D. BRANITELJ TURJACI.
Za 3. mjesto igraju MNK SATRIĆ CASPER i MNK SUTINA Završetkom sezone ragbija 15 i prvenstva Hrvatske u ragbiju 7, ne prestaju ragbi aktivnosti. Sve se seli na pijesak na kojem se igraju tri turnira, u Rijeci, Zagrebu i Zadaru. Na upravo završenom  Riječkom ragbi turniru na pijesku (beach rugby), koji se igrao u subotu 11. lipnja, ekipa Riders, u sastavu ragbijaši iz Sinja i Makarske, osvojila je prvo mjesto s pet pobjeda i jednim porazom. Drugo mjesto osvojili su Tuljani iz Zagreba, treće Med medeni iz Rijeke, četvrto Lokomotiva iz Zagreba, peto Sisak i šesto Ice-t iz Rijeke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Zatvorena je državna cesta D1 između Knina i Gračaca, zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac i obratno, ili autocestom A1.
Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h (do 15.06.).

Zbog radova na državnoj cesti D102, na otoku Krku, kod zračne luke, vozi se otežano.

Na autocesti A1 do 13 sati na naplatnoj postaji Zadar istok zbog održavanja sustava naplate cestarine korisnici neće moći plaćati cestarinu i pretplatne proizvode debitnim i kreditnim karticama.

Danas od 12 sati zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog Y (autocesta B8/B9) na čvoru Ivoli bit će zatvoreni izlaz sa Ispilona u smjeru Rijeka - Pazin i Kanfananar – Pazin. Obilazak: izlaz u čvoru Cerovlje ili izlaz u čvoru Rogovići. Ulazi na Istarski Y u čvoru Ivoli ostaju otvoreni.
IZVOR: HAK
...