Nedjelja, 13.06.2010.

Dragi prijatelji!Obraćam Vam se žarkom molbom za pomoć.

Zovem se Žana Lelas i rođena sam 06.09. 1997. godine u Sinju s utvrđenom cerebralnom paralizom nakon nekoliko mjeseci iza poroda.
Danas živim u Vrlici, u malom gradu u kojemu nema škole specijalizirane za moje poteškoće, tako da svakodnevno putujem u Sinj u Centar “Juraj Bonači”, u školu koju jako volim!

Liječnici u Njemačkoj daju mi velike izglede i tvrde da bih prohodala uz operacijske zahvate i rehabilitaciju i to dječjoj ortopedskoj klinici u Aschau (Behandlungszentrum Aschau im Chiemgau, Ortopadische Kinderklinik). Ovakav je način liječenja zahtjevan i skup. Moji me roditelji jako vole, moja mama Vesa i moj tata Goran. No, uz svu želju oni nisu u mogućnosti platiti iznos mog liječenja. A bez odlaska u Njemačku i bez spomenutih operacija moje će stanje biti sve teže. Ako se operiram i ako dragi Bog da, moći ću hodati. To bi mi bilo nadraže u životu.
Za svaku pomoć neka Vam dragi Bog stostruko uzvrati. Hvala Vam
Vaša Žana Lelas iz Vrlike!

TOLIKO PUTA MOLIMO BOGA DA UČINI ČUDO I PRITOM ZABORAVLJAM DA NAS JE BOG VEĆ OBDARIO DAROM ČINITI ČUDA: ON NAŠOM LJUBAVLJU I NAŠOM POMOĆI USLIŠAVA NAŠE MOLITVE! MOLIMO SE I ŽELIMO LI DA MALA ŽANA PROHODA, POMOZIMO JOJ!


Vaše novčane priloge možete uplatiti na sljedeći račun:
Račun u eurima-Splitska banka:
Ime i prezime: Veselinka Lelas (za Žanu)
Međunarodni bankovni račun broj: 40329150003
IBAN: HR 52 2330 0033 2007 9914 1
Sfiwft adresa (BIC) je : SOGEHR22


Račun u kunama-Splitska banka:
Ime i prezime: Veselinka Lelas (za Žanu)
Broj računa. 2330003-3141086047

Humanitarni airsoft turnir za pomoć u liječenju Žane Lelas iz VrlikeU organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Splitsko dalmatinske županije, 12. lipnja 2010. godine, na poligonu Braniteljske zadruge Patriot iz Dabra, organiziran je humanitarni airsoft turnir za pomoć u liječenju Žane Lelas iz Vrlike.  Turnir je svečano otvorio dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, a na  turniru je nastupilo desetak ekipa.

Najbolji su bili:
1.Sinjski Maligani
2.Lista Mira Bulja
3.HDZ i KUU Vrlika

Pored najboljih još su nastupile sljedeće ekipe: SDP-Sinj, Pizzeria Fantasia Sinj, Lista dr. Jadrijevića, Suhač-commerce i Sinjski prosvjetari.
Pokrovitelj humanitarnog turnira je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a sponzor Lovačka udruga Vrlika.
Cijeli prihod od turnira namijenjen je za liječenje djevojčice Žane Lelas iz Vrlike.