Petak, 13.06.2008.

Bilić: Stvorili smo povijest


Buran pljesak dočekao je stručni stožer u Bad Tatzmannsdorfu nakon povratka iz Klagenfurta, gdje su momci pokazali kako ćiro nije napravio čudo prije 3500 dana. Nijemci nam naprosto leže. Rekli bi, naše su mušterije.
Na press konferenciju došao je samo izbornik Slaven Bilić, igrači su dobili zasluženi odmor. Duga je noć iza njih.

"Iza nas je velika pobjeda, velika utakmica, povijest smo stvarali u Klagenfurtu. Pao je velik protivnik u utakmici savršenoj za one koji vole nogomet. Individualno, kolektivno, sve je savršeno funkcioniralo. Samo takvom igrom može se pobijediti ovako velika momčad", veselio se izbornik.

Cigareta nakon pobjede
"Ovdje se smije pušiti, tu smo u oazi", odgovorio je na pitanje kako mu je prijala cigareta nakon pobjede.
IZVOR: www.sportal.vecernji.hr ...

Dalmatinka Nova: potpisan sporazum o mirnom rješenju

U petak poslijepodne na samom isteku utvrđenog roka u Sinju je potpisan sporazum između Uprave Dalmatinke Nove i sindikata koji djeluju u toj tvrtki o mirnom i izvansudskom rješenju nagomilanih problema između poslodavca i radnika.

Sporazum je potpisan kod javnog bilježnika Josipa Bradarića i ima važnost ovršne isprave. U ime Uprave Dalmatinke Nove potpisao ga je Gianfranco Ladini, Iva Radonja u ime Nezavisnog sindikata, Neven Poljak u ime Sindikata TKOG-a, Jozo Marić u ime HUS-a i odvjetnik Zoran Vujanović kao opunomoćenik radnika. Sporazumom je utvrđeno da će Dalmatinka Nova u roku od 30 dana radnicima isplatiti plaće za lipanj, srpanj, kolovoz, studeni i prosinac prošle i siječanj ove godine i to po obračunu kojega je napravila stečajna upraviteljica Natalia Mladineo.

Do kraja rujna poslodavac se obvezao isplatiti plaće za veljaču, ožujak, travanj, svibanj i lipanj ove godine. Nadalje, od 1. srpnja do pokretanja proizvodnje poslodavac svim radnicima koji žele nastaviti rad mora redovito isplaćivati minimalne plaće, a radnicima koji ne žele nastaviti rad u Dalmatinci Novoj dužan je dati poslovno uvjetovani otkaz.
OPšIRNIJE
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

BLAGDAN SVETOG ANTUNA PADOVANSKOG

Danas je blagdan Svetoga Antuna Padovanskog, koji se posebno slavi u župama Turjaci i Ugljane. Poslijepodnevna sveta misa, nakon koje će biti blagoslov djece u Turjacima počet će u 18,00 sati, a misno slavlje predvodit će fra Blaž Toplak.
Nakon blagoslova djece i ljiljana održat će se kulturno - zabavni program u kojem će nastupiti kulturn-umjetnička društva Dinara iz Otoka i Pleter iz Dugopolja.

Poslijepodne u 18,00 sati euharijstijko slavlje je i u Ugljanima. Blagoslov ljiljana i djece predvodit će tamošnji župnik fra Nediljko Tabak.

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske svečano misno slavlje s procesijom s kipom Svetoga Ante kroz samostansko dvorište počet će u 19,00 sati. Nakon mise obavit će se blagoslov djece i ljiljana. Misno slavlje će predvoditi gvardijan fra Božo Vuleta.

žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE U SINJU

U Sinju će se sutra, 14. lipnja, održati 3.županijska izložba na Hipodromu s početkom u 9,30 sati i trajat će do 13,30.
Organizatori očekuju 40-tak izlagača iz Dalmacije, a posjetiteljima će biti predstavljeni najbolji konji, ovce, koze, krave i magarad.
Pored stručnog dijela, organizator je priredio i izvedbu tradicionalnih plesova i napjeva, te prezentaciju starih zanata. Tijekom održavanja Sajma stručne savjetodavne službe posjetiteljima će dijeliti edukativne materijale.

OBAVIJEST

Likomed Veterina obavijestila je kako će danas u Otoku vršiti larvicidnu dezinsekciju polaganjem DIFLOX COMPRESSA u stajaće vode, septičke jame kućanstava .

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,30 sati prikazuje se film Džingis kan.