Srijeda, 13.06.2007.

BLAGOSLOV NOVE CRKE U KOšUTAMA

BLAGDAN SVETOG ANTEDanas je blagdan svetoga Ante Padovanskoga zaštitnika djece i bolesnih. Svete mise u crkvi Gospe Sinjske služit će se prema svagdanjem rasporedu. Svečana sveta misa, nakon koje će se obaviti blagoslov djece i ljiljana održat će se u samostanskom dvorištu, s početkom u 19,00 sati. Svečanu svetu misu u svetištu predvoditi će župnik fra. Nikica Ajdučić.

Sveti Ante zaštitnik je župe Turjaci. Svečana sveta misa s procesijom počela je u 10 sati, dok će blagoslov djece i ljiljana u tamošnjoj župi biti u 18,00 sati.

OBAVIJEST


Nakon tri mjeseca rada po zimskom režimu skinuta je kupola koja je natkrivala Gradski bazen Sinj. Bazen će biti otkriven do kraja rujna, a zatim će se ponovno natkriti kako bi se mogao koristiti u zimskom periodu.
Vaterpolo i plivački klub Sinj, koji okupljaju oko 120-ero djece, radit će cijelo ljeto bez pauze, kao i obuka neplivača, koju je do sada prošlo preko 250 djece.
Tijekom ljeta bazen će za građane biti otvoren radnim danima od 14,00 do 17,00 sati, a plivači rekreativci moći će ga koristiti i od 9,00 do 11,00 te od 20,00 do 21,00 sat. Subotom i nedjeljom bazen će biti otvoren za kupanje građana od 09,00 do 19,00 sati.

AKCIJE DARIVANJA KRVI

Akcija darivanja krvi koja se trebala održati u petak u Hrvacama, u organizaciji sinjskog Crvenog križa i Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvace, zbog tehničkih je razloga odgođena do ponedjeljka 18. lipnja. Akcija će se kako je i prethodno najavljeno održati u restoranu Vreba u od 9 do 13 sati.

BLAGDAN SRCA ISUSOVA

Blagdan srca Isusova ove godine svečano će se obilježiti u selu Satrić. Svečana misa s procesijom održati će se u nedjelju 17. lipnja s početkom u 10 sati. Udruga za očuvanje baštine sela Satrić najavila je i bogat kulturno-umjetnički program na kojem će se već od 15 sati predstaviti veliki broj kulturno-umjetničkih društava, a u večernjim satima najavljen je koncert Krunoslava Kiće Slabinca i banda «Loše Navike».

VIJESTI IZ TRILJA

Dana 2. lipnja 2006. godine u Banovićima, BiH, održan je meč u profi-boksu u teškoj kategoriji između Kurtić Armira-Banovići, BiH i Joška Jovića iz Splita, Hrvatska. Glavni sudac bio je Muregleović Samir iz Doboja. Armir iza sebe ima 14 mečeva od toga 10 pobjeda i 4 poraza. Joško je u 26 mečeva ostvario 18 pobjeda i sedam poraza te 1 neriješen meč. Nakon 4. runde od 8 Jović je nokautom ostvario 19 pobjedu. Prema riječim njegovog trenera Marinka čabe od sada Jović ide od 1. runde u napad sa potpuno drugom taktikom te smatra da će takvom taktikom ubrzo doći i do svjetske titule. Naporne pripreme će se održavati u Mugendo centru u Trilju.
IZVOR: MUGENDO CENTAR TRILJ

SPORT

U sinjskoj športskoj dvorani sutra u četvrtak će se odigrati humanitarna košarkaška utakmicu između ekipe Alkara i mlade reprezentacije Hrvatske. Utakmica počinje u 19,00 sati, a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Udruzi tjelesnih invalida grada Sinja UTIS.