Utorak, 13.06.2006.

šTRAJK U TVORNICI "DALMATINKA NOVA"

Od jutra ponovno se štrajka u Dalmatinki Novoj potvrđuje predsjednica Nezavisnog sindikata Iva radonja. Više od 90 posto proizvodnih djelatnika nije na svojim radnim mjestima iz razloga što do 10. lipnja nije izvršena uplata za travanj mjesec.
U sindikatu se pitaju moraju li svaku mjesečnu isplatu pritiskati putem štrajka te upravi tvrtke najavljuju obustavu rada do daljnjega.

BLAGDAN SVETOG ANTEBlagdan je Svetog Ante koji zaštićuje nemoćne bolesne i djecu. Tako će poslijepodne od 18,30 biti svečano u svetištu Gospe Sinjske uz blagoslov djece.

Crkve u Turjacima, Ugljanima, Novim Selima obilježavaju svog zaštitnika po kojima i nose njegovo ime. Održavaju se misna slavlja i nagovješćuje se blagoslov djece i namlađih.

OBAVIJEST IZ HRVATSKIH CESTA

Splitska ispostava Hrvatskih cesta javlja kako je tijekom jutra zbog izvanrednih radova na sanaciji pokosa zatvorena za promet državna cesta D-8 na dionici 18 u Krilu Jesenice. Obilazni pravci za teretna vozila su Split-Brnaze -Trilj-Cista Provo-šestanovac-Dubci.

BOJNO GAđANJE KOD VRLIKE

Hrvatska vojska sutra će u vremenu od 8-13 sati na poligonu Veliko suho polje kod Vrlike provesti bojno gađanje ciljeva na zemlji iz lakog topničkog naoružanja.
U cilju pridržavanja mjera sigurnosti pri provedbi obučnih aktivnosti u postrojbama RH, mole se građani da u navedeno terminu ne budu prisutni na vojnom poligonu.

VRIJEME

Pretežno je sunčano uz temperaturu od 19 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana će zatopliti i do 26 stupnjeva.