Petak, 13.05.2022.

Grad Sinj obilježava 100. obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmana


U organizaciji Grada Sinja sutra, 14. svibnja 2022. godine bit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća u prigodi obilježavanja 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
Polaganje vijenaca obavit će se na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju s početkom u 9 sati.
Gradonačelnik Sinja Miro Bulj poziva sve da se pridruže obilježavanju 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana na istoimenom gradskom trgu i na taj način odaju počast prvom hrvatskom predsjedniku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Po drugi put u Sinju predstava ‘Obiteljska idila’


U sinjskom Gradskom kinu 3. svibnja 2022. godine održana je premijera predstave ‘Obiteljska idila’. Zbog velikog intersa gledatelja predstava će biti odigrana i večeras u 20,30 sati.
Osvrt na premijeru predstave kao i na pristigle reakcije, gostujući u programu Hit radija dali su  Željko Viculin, predsjednik Sinjskog pučkog kazališta i redatelj predstave, te Zoran Šabić, koji u predstavi igra doktora Filipa.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tehničar cestovnog prometa Duje Zorić iz TIŠ-a treći na državnom natjecanju


Odlične vijesti stižu iz Zagreba, gdje je Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju postigla još jedan sjajan uspjeh.
Naime, od 10. do 12. svibnja održano je Državno natjecanje strukovnih škola – WorldSkills. Učenik 4.F razreda, smjer tehničar cestovnog prometa, Duje Zorić osvojio je sjajno treće mjesto u disciplini Prometna tehnologija. Njegov mentor je prof. Ante Vučković.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR