Srijeda, 13.05.2009.

šTRAJK U OSNOVNIM I SREDNJIM šKOLAMA

Jutros u 08,00 sati počeo je štrajk u osnovnim i srednjim školama, kao i na fakultetima. U svim školama na području Cetinskog kraja nastave nema, osim u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju, gdje nema štrajka bez obzira na dogovor s Vladom. Prema najavama iz Ureda državne uprave u sinju, podaci o štrajku te o održavanju nastave u poslijepodnevnoj smjeni znat će se oko 15 sati.

USKORO POčINJE SA RADOM RENGEN U SINJSKOM DOMU ZDRAVLJA

Na jučerašnjoj sjednici županijskog Poglavarstva odlučeno je kako će županija financirati popravak rengena u županijskoj ispostavi Doma zdravlja Sinj u iznosu od 65 tisuća kuna. Iz tvrtke Simens rečeno je kako će do 15. ovog mjeseca biti uplaćen novac za novi dio i Simens je uputio pisanu riječ da će se odmah krenuti u realizaciju popravka.

4. MJESTO ZA EKIPU IZ Oš IVANA MAžURANIćA IZ HANA

Ekipa osnovne škole iz Ivana Mažuranića iz Hana Ana i Nina Maleš, Anđela Munivrana i Anđena Vučić pod stručnim vodstvom svoje vjeroučiteljice čs. Vjere Gulić osvojile su 4. mjesto na državnom natjecanju iz vjeronauka koje se održavalo u Splitu od 11. do 13. svibnja. Na natjecanju je nastupilo 18 škola osnovnih i 10 srednjih škola, a najuspješnija je bila Oš "Sućidar" iz Splita.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika i dijabetička Udruga Sinj u ponedjeljak u 10 sati organizira u prostorijama Udruge umirovljenika organizira mjerenje gustoće kostiju s početkom u 10 sati. Sve informacije mogu se dobiti u tajništvu Udruge na broj 821-262.

UPRAVA "AUTOPRIJEVOZA" SINJ I DALJE BEZ ODGOVORA NA ZAHTJEV SINDIKATA

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza ponovno je, peti put, Upravi poduzeća uputio zahtjev za sazivanjem sastanka. Uprava poduzeća do sada se nije oglasila o njihovom zahtjevu. Podsjećamo, Sindikat traži sazivanje hitnog sastanka na kojem bi se razgovaralo o ostvarivanju prava radnika iz radnoga odnosa. U novom zahtjevu Sindikat traži da se sastanak održi do 16. svibnja.
Iz vodstva Autoprijevoza rečeno nam je kako su prva četiri zahtjeva za sastanak pristigla te ista upućena vlasniku tvrtke, Mati Jujnoviću. Jučer smo nazvali smo gospodina Jujnovića koji nam je, nakon što smo smo ga upitali je li dobio Zahtjev Sindikata i hoće li mu udovoljiti, kazao kako neće razgovarati s Hit radijom.

OBAVIJEST

Danas, 13. svibnja, će se u 18,00 sati u Galeriji Galiotović odražati izvještajna skupština županijske organizacije branitelja oboljelih od PTSP-a. Organizator poziva sve članove organizacije i one koji to nisu da dođu na ovu skupštinu, a pored ovoga bit će riječi i o pripremama ove udruge za športske igre Dalmacije.

PREDAVANAJE ZA MATURANTE SINJSKIH SREDNJIH šKOLA

Udruga "Studenti Cetinske krajine" Zagreb za maturante sinjskih srednjih škola organizira predavanje o upisima na fakultete. Predavanje će se održati sutra u dvorani franjevačkog samostana u Sinju s početkom u 19 sati. Gosti predavači će biti predstavnici svih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u RH te predstavnici Sveučilišta u Mostaru u BiH. Oni će sinjskim maturantima predstaviti mogućnosti studiranja na pojedinim ustanovama, a maturanti će ih moći pitati sve što ih zanima.
Osim uvjeta studiranja maturanti će biti upoznati sa studentskim pravima, uvjetima smještaja u domovima, prehranom, mogućnostima rada preko studentskog servisa i sl.,a dobit će i promidžbene materijale visokoškolskih ustanova. Poslije predavanja organizirano je tradicionalno druženje maturanata i studenata u caffe baru GAJO.

OBAVIJEST

Slobodna Dalmacija u okviru projekta "Prvenstvo Dalmacije u balotama" organizira natjecanje u Sinju, koje će se održati u nedjelju u 10,00 sati na Trgu. dr. Franje Tuđmana. Zainteresirani se mogu javiti na broj telefona 352 770.

KINO DANAS

Akcijski avanturistički film "Brzi i žestoki-Povratak" i večeras se prikazuje u sinjskom kinu. Početak je u 20.30 sati.

SPORT

U susretima 4. HNL danas, 13. svibnja, od 17 sati u Glavicama se sastaju Glavice i vodeći Uskok, a u isto vrijeme u Otoku OSK dočekuje slogu iz Mravinaca.