Utorak, 13.05.2008.

2. DAN šTRAJKA GLAđU RADNIKA "DALMATINKE NOVE"Oko 30 radnika radnika Dalmatinke Nove drugi dan ispred tvornice štrajka glađu. Radnicima su potporu dali i saborski zastupnici Ranko Ostojić i Ante Kotromanović, a posjetio ih je gradonačelnik Sinja dr. Ivan Nasić sa suradnicima. Ostojić je rekao kako će u Saboru postaviti pitanje problema Dalmatinke Nove te dodao kako i Grad Sinj i izvršna vlast trebaju u ovom slučaju reagirati brzo, jer radnici ne mogu više čekati da dobiju ono što im apsolutno pripada a to je u ovom trenutku devet neisplaćenih plaća. Kotromanović je zamolio da ne daje izjavu jer kako je rekao, previše je muke i jada u cijeloj situaciji. Sinjski gradonačelnik dr. Nasić istaknuo je kako će na sutrašnjem sastanku tražiti od talijanskh poslodavaca Dalmatinke Nove da ga informiraju o poslovnim planovima u budućnosti. Radnici su odlučni da ustraju,a iz cijele Hrvatske stižu im brzojavi podrške od sindikalnih organizacija. Radnici očekuju i posjet predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa.

SVEčANOST U VAD-u

Nakon što su jučer dopremljeni zlatnici i srebrnjaci koji su se od 1989. godine nalazili u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca u Beogradu predstavnici Viteškog alkarskog društva danas su ispred prostorija društva organizirali svečanost. Svečanost je pratilo oko 200-tinjak zainteresiranih građana kojima su se obratili predsjednik VAD-a Stipe Jukić i gradonačelnik Ivan Nasić. Alkarsko blago kako doznajemo biti će pohranjeno u trezoru Splitske banke.

PRVO OKUPLJANJE KANDIDATA ZA 293. SINJSKU ALKUJučer poslijepodne na gradskom Hipodromu održano je prvo okupljanje kandidata za 293. alkarska nadmetanja. Dosadašnjim alkarima koji su sudjelovali u alkarskim svečanostima i pozvanim vježbenicima obratili su se vojvoda Ivan čikara i alajčauš Tonći Bešlić koji su iznijeli plan i način priprema. Na okupljanju su bili i članovi Upravnog odbora i časnog alkarskog suda. Nakon što u narednim danima obave i ostale tehničke pripreme u štali i oko konja svi kandidati s pripremama će početi 23. svibnja na području sinjskog polja.

"DAN OTVORENIH DANA" FRANJEVAčKE GIMNAZIJE

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju u subotu, 17. Svibnja, od 9 do 12 sati priređuje "Dan otvorenih vrata gimnazije" za osmaše i osmašice. Kako nas je informirao ravnatelj gimnazije fra. Josip Grbavac budućim srednjoškolcima ponuditi će se dva programa klasične i jezične gimnazije. Cilj projekta je da se u razgovoru s učenicima ,profesorima i drugim djelatnicima gimnazije dobiju sve potrebne obavijesti o mogućnostima školovanja u franjevačkoj gimnaziji.

KINO DANAS

Na repartoaru sinjskog kina još samo večeras možete pogledati avanturističku komediju "Asteriks na olimpijskim igrama". Početak filma je 20 sati i 15 minuta.

OBAVIJEST

Tenis klub "Alka 2007. Sinj" vrši upis djece u tenisku školu. Od danas svi zainteresirani roditelji i djeca mogu izvršiti upis na terenima teniskog centra na adresi Put šumarije b.b.i dobiti informacije o poduci i treningu.